Povređeni Kirjos ušao u četvrtfinale Vimbldona, pa tražio vino 1PA-EFE/TOLGA AKMEN

Prgavi Australijanac, uprkos nevoljama, posle osam godina među osam najboljih na Vimbldonu.

Nik Kirjos redovno skreće na sebe pažnju gafovima na terenu i van njega, ali niko mu ne može osporiti veštinu baratanja reketom. Danas potvrđenu prolaskom u četvrtfinale grend slema u Londonu, čemu je prethodnilo pet iscrpljujućih setova sa Brendanom Nakašimom, ali i mučenje sa povredom ramena.

„Pohvale Brendonu, veoma je mlad, imao je odličnu nedelju i sjajan je teniser. Ovo nije bio moj najbolji performans, ali sam veoma srećan što idem dalje. Publika je bila neverovatna i hvala vam za svu podršku koju mi pružate“, dodao je Australijanac.

„Igrao sam mnogo mečeva, mnogo tenisa u prethodnom periodu i verovatno je to uzelo danak. U četvrtom setu mi je bol pravio velike probleme. Ušli smo u peti, a ja nikada na Vimbldonu nisam izgubio meč u pet setova. To mi je bilo u glavi i na kraju je najbitnije da sam prošao dalje“, izjavio je Australijanac.

Kirjos je navijao za četvrtfinale sa zemljakom i prijateljem Aleks De Minorom, ali je ovaj ispustio prednost od 2:0 u setovima i na kraju je poražen u „super taj-brejku“ petog seta od Kristijana Garina iz Čilea.

„Bio sam veoma uzbuđen što ću igrati protiv Aleksa. Da budem iskren, kada sam dolazio ovamo video sam da vodi 2:0 u setovima i bio sam ubeđen da će to biti on. Ali, neću mnogo razmišljati o tome protiv Garina. Sada mi je potrebna dobra čaša vina, pod hitno“, rekao je Kirjos.

Kirjos je drugi put ušao u četvrtfinale Vimbldona, prvi put je to učinio 2014. godine kada je debitovao i tadabio bolji od Rafaela Nadala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari