Takmičari Karate Kluba „Požarevac 92“ proteklog vukenda branili su boje Srbije na Svetskom WKC Kupu koji se održao u Hali Sportova Ranko Žeravica u Beogradu, gde s osvojili pregršt medalja od kojih je najsjajnija-zlatna, pripala Juliji Ristić koja je u finalu pobedila Ruskinju, u kategoriji devojčica 11 i 12 godina.

Predsednik uspešnog KK“Požarevac92“, Bane Dmitrović nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatima, ali je naglasio da bi oni bili još bolji da pojedini takmičari iz Požarevca zbog treme nisu pravili greške u odsudnim trenucima u borbi za medalje.

-Sa velikim ponosom ističemo da su upravo Požarevljani dali veliki doprinos u organizaciji ovog takmičenja. Požarevački karatisti su zabeležili odlične rezultate, sa polovičnim nastupima. Naime, većini karatista iz Požarevca je ovo bio prvi nastup na međunarodnoj sceni i u odlučujućim borbama su pravili dosta grešaka, koje im iskusni protivnici, pre svega iz Rusije, ali i Ukrajine i Irske, nisu praštali. Najviše je pokazala najmlađa predstavnica iz Požarevca Julija Ristić, koja je jedina došla do zlatne medalje pobedivši u finalu upravo takmičarku Rusije u konkurenciji devojčica uzrasta 11 i 12 godina-rekao je Dmitrović..

Srebrne medalje osvojili su stariji kadeti Boris Gomiršek u apsolutnoj i Marko Mladenović u teškoj kategoriji. Bronzane medalje su osvojili stariji kadeti Nemanja Čarapić, Aleksandar Antanasijević i Filip Milošević, junior Milan Grujić, dok je Marko Perić osvojio dve bronzane medalje u teškoj kategoriji i u ekipnoj konkurenciji seniorskih timova. Veliko priznanje zaslužuje i Vladimir Mitić koji je na vrhunski način spremio i vodio ekipu na ovom Kupu.
Inače, na svečanom otvaranju šampionata, ovacije publike, ali i takmičara učesnika iz 15 zemalja, dobile su balerine studija Amadeus i plesačice kluba Royal iz Požarevca koje su imale izuzetno zapažen nastup.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari