"Bolje je dati nekoliko miliona za Novaka Đokovića nego finansirati fudbalski klub": Srpski teniser može da zaradi ogromnu sumu novca za dva meča 1Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Teniska sezona bliži se kraju, a pažnja svetske teniske javnosti je usmerena na egzibicioni turnir „Slem šest kraljeva“ koji se održava u Saudijskoj Arabiji.

Uoči polufinala u kojima se sastaju Janik Siner i Novak Đoković, te Karlos Alkaraz i Rafael Nadal, oglasio se Morgan Menaham, nekadašnji agent Žo Vilfreda Conge i objasnio kakav je interes za organizovanje turnira na kome pobednik dobija nagradu od šest miliona evra, a svaki od učesnika, a to su još i danil Medvedev i Holger Rune, po milion i po evra samo za učešće na istom.

– Tenis je internacionalni sport „par ekselans“ sa mnogo ličnosti, koji su u stanju da privuku pažnju velikog broja ljudi. Za nekoga ko želi da investira, manje košta da Novaku Đokoviću plati nekoliko miliona za pet dana nego da finansira ceo fudbalski klub za jednu sezonu. Bilo bi zanimljivo znati uticaj u smislu imidža u oba slučaja – rekao je Menahem, piše Sport Klub.

Novak Đoković igra danas polufinalni meč u 18.30 časova, dok je drugo polufinale na programu u 20 sati.

Finale turnira je zakazano za subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari