Poznat Šurbatovićev naslednik, FSS ima novog vršioca dužnosti generalnog sekretara 1Foto: FSS

Fudbalski savez Srbije dobio je vršioca dužnosti generalnog sekretara – poslove prvog operativca srpske kuće fudbala obavljaće Marko Saranovac.

 

„Marko Saranovac vodiće poslove u opisu generalnog sekretara. Radiće kao vršilac dužnosti do imenovanja prvog operativca u punom kapacitetu. Ne zna se, za sada, do kada će v.d. stanje trajati“, saopštio  je Dragan Džajić.

Vest je i očekivana – Saranovac poslednjih godinu i po radi u FSS. Na Terazije 35, sedištu srpske kuće fudbala gde privilegiju da sede imaju samo izabrani, stigao je na poziv Branislava Nedimovića, prenosi SK.

Godinama šef kabineta ministra poljoprivrede imao je i značajnija ovlašćenja u hijerarhiji Fudbalskog saveza Srbije. Obavljajući poslove šefa kabineta potpredsednika, brzo se probio u fudbalskim krugovima i stekao poverenje ljudi van Nedimovićevog okruženja. Posle ostavke potpredsednika ostao je u „sedlu“ i nastavio da krči sopstveni put.

Za kratko vreme, Saranovac je na Terazijama 35 izgradio imidž čoveka od poverenja, pomirljivog i konstruktivnog, spremnom svakome da izađe u susret. Zato i ne čudi što je, uprkos skromnom fudbalskom iskustvu, dobio poverenje da nasledi dugogodišnjeg generalnog sekretara Jovana Šurbatovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari