Poznat termin majstorice Partizana i Budućnosti: Ko će na megdan Crvenoj zvezdi? 1foto:ABA liga/Filip Roganovic

Očekuje se da Beogradska arena u petak (19.00) poprimi evroligaške boje, s obzirom na ogroman značaj trećeg meča polufinalne serije plej-ofa ABA lige.

Crvena zvezda je u dva meča protiv Mege, i to ubedljivim pobedama, obezbedila učešće u finalu, odnosno borbi za regionalni trofej čiji je značaj višedimenzionalan, s obzirom na određenu evroligašku vrednost.

Imao je Partizan šansu da sve reši u Podgorici, međutim Aleksa Avramović nije uspeo da postigne poene iz relativno lake pozicije u kojoj se našao u poslednjim sekundama druge utakmice.

Budućnost je trijumfom 74:73 zaslužila da dođe na novi megdan sa Partizanom u Beogradskoj areni (1:1).

Ako se uzme u obzir da je u prvom meču pružila solidan otpor i da je bila u prilici da u poslednjih pet minuta utakmice zakomplikuje krajnji epilog duela, može se očekivati i da će u petak od 19.00 učiniti sve da treći susret bude interesantan, sadržajan i u određenoj meri neizvestan.

Crno-belima ambijent u vezi sa majstoricom u abaligaškom doigravanju uopšte nije nepoznat, naprotiv.

Prošle sezone, Partizan je u sve tri runde doigravanja igrao poslednji meč u seriji, počevši od četvrtfinala i Studentskog centra, zatim serijala sa Cedevita Olimpijom, pa sve do finala i utakmica sa Crvenom zvezdom.

Gledano iz abaligaške perspektive, puleni Željka Obradovića u tekućoj takmičarskoj godini izgubili su samo dve utakmice kod kuće (Igokea i Split), poslednji put početkom februara od hrvatskog i jugoslovenskog velikana i s tim u vezi teško je očekivati da bi u krucijalnom duelu mogli da naprave kiks potencijalno višestrukih posledica.

U kakvoj će misiji biti ekipa Andreja Žakelja vidi se i iz podatka da je u poslednjih pet međusobnih susreta u Beogradu Budućnost uglavnom odlazila za Podgoricu suočavajući se sa podatkom da je poražena dvocifrenom razlikom.

Situacija je za Podgoričane kompleksnija jer su u tri navrata primali 96 i više poena, a ako se u obzir uzme podatak da je Partizan najefikasniji tim ove sezone u regionalnim okvirima i da u proseku postiže 92,3 poena mogućnost brejka možda je i kompleksnija od polaganja prijemnog ispita na Elektrotehničkom fakultetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari