Poznat tim Srbije za meč protiv Velike Britanije 1foto Peđa Milosavljević Starsport

Svetislav Pešić odabrao je 12 igrača koji će nastupiti u odlučujućem meču za plasman na Svetsko prvenstvo protiv Velike Britanije koji je na programu večeras od 20 časova u hali „Aleksandar Nikolić“.

U timu nema beka Crvene zvezde Nemanje Nedovića jer je procenjeno da ovaj sastav i bez njega može da izbori plasman na Mundobasket koji se igra u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

Za razliku od prethodnog meča u kvalifikacijama i poraza protiv Grčke, ekipi će faliti tandem košarkaša CSKA iz Moskve Dejan Davidovac – Nikola Milutinov, ali će zato selektor Svetislav Pešić na raspolaganju imati šestoricu košarkaša „večitih rivala“ – Crvene zvezde i Partizana.

Ipak, najveće pojačanje za tim biće prisustvo beka Fenerbahčea Marka Gudurića koji se nalazi u sjajnoj formi.

On je proglašen za najkorisnijeg igrača 25. kola Evrolige, pošto je briljirao u pobedi Fenerbahčea nad Partizanom u Beogradu (97:94), a „crno-belima“ je ubacio 25 poena.

Tim za večerašnju utakmicu izgleda ovako: Aleksa Avramović (Partizan); Ognjen Dobrić (Crvena zvezda); Marko Gudurić (Fenerbahče); Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost); Ognjen Jaramaz (Bajern Minhen); Stefan Jović (Saragosa); Luka Mitrović (Crvena zvezda); Filip Petrušev (Crvena zvezda); Aleksa Radanov (Peristeri); Dušan Ristić (Galatasaraj); Boriša Simanić (Saragosa); Uroš Trifunović (Partizan)

U prvom susretu dve selekcije u kvalifikacijama za Mundobasket, Srbija je pobedila 74:68 u Njukaslu prošle jeseni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari