Poznata teniserka pobegla u SAD zbog poreskog duga i pljačke, pod istragom jer je falsifikovala potvrdu o vakcinaciji 1Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Italijanska teniserka Kamila Đorđi pobegla je u SAD zbog poreskog duga od 480.000 evra, a rimski dnevni list Republika objavio je da je opljačkala vilu u kojoj je stanovala pre odlaska u Ameriku.

Nekada 26. teniserka sveta, koja je prošle godine optužena da je falsifikovala potvrdu o dobijanju vakcine protiv kovida, je, takođe, ostala dužna vlasniku vile i novac za polugodišnju rentu kuće u kojoj je živela.

– Ukrala je polovinu nameštaja uključujući persijske tepihe i antikvarni sto težak pola tone. Ukupna šteta iznosi između 50 i 100 hiljadu evra – izjavio je vlasnik vile iz okoline Firence, a zatim dodao:

– Pre nekoliko meseci su me komšije upozorile da su došli kamioni za utovar nameštaja a kada sam stigao nije bilo nikoga a kuća je bila poluprazna. Neke stvari su ostavili u bašti jer verovatno nisu mogli da ih utovare.

Advokat 32-godišnje teniserke objavio je da je Đorđi završila karijeru.

– Kraj njene karijere je zbog zamora od tenisa a ne zbog istrage. Bila joj je potrebna pauza da dobro razmisli o svom životu posle tenisa. Uskoro će se vratiti u Italiju da sve objasni. Iz vile je otišla zbog porodičnih problema. Kamila ne želi da izbegne odgovornost – piše u saopštenju za javnost advokata Kamile Đordi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari