Poznati češki fudbaler i reprezentativac obznanio da je gej: Želim da živim svoj život na slobodi 1EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Jakub Jankto jedan je od boljih fudbalera u reprezentaciji Češke. Karijeru je dugo gradio u Italiji, a trenutno je igrač španskog Hetafea na pozajmici u praškoj Sparti. Možda i zbog toga što nije medijski anonimus, rešio je da obznani kakvog je seksualnog opredelenja.

Jankto je uspešno igrao u Sampdoriji i Udinezeu. Standardni je reprezentativac Češke i vrlo popularan u svojoj zemlji.

Njegova objava na društvenoj mreži pokazuje seksualnu opredeljenost fudbalera, zbog čega je zaintrigirala fudbalsku javnost.

„Kao i svi ostali i ja imam svoju snagu. Imam svoje slabosti. Imam porodicu. Imam svoje prijatelje“, uvodni je deo objave 27-godišnjeg fudbalera.

„Imam posao koji godinama radim najbolje što mogu, ozbiljno, profesionalno i sa strašću. Kao i svi ostali, želim da živim svoj život u slobodi. Bez strahova, bez predrasuda, bez nasilja. Ali s ljubavlju. Ja sam gej i ne želim više da se krijem“, jasan je u svojim razmišljanjima Jankto.

Jakub je od 2015. do 2019. bio član Udinezea. Više puta je odlazio na pozajmice, a od 2019. do 2021. nastupao je za Sampdoriju.

Pre dve godine, potpisao je za španski Hetafe, ali se trnutno nalazi na pozajmici u praškoj Sparti.

Povodom njegove objave na društvenoj mreži oglasio se i Hetafe.

„Jakub je pre nekog vremena otvoreno razgovarao sa upravom kluba, trenerom i saigračima o svojoj seksualnoj orijentaciji. Sve ostalo se tiče njegovog privatnog života. Nema više komentara, nema više pitanja. On ima našu podršku. Živi svoj život“, poručeno je iz kluba

Jankto iz prethodne veze ima trogodišnjeg sina Davida, međutim, 2021. njegova tadašnja partnerka Marketa i on su raskinuli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari