Poznato kada se Đoković vraća treninzima 1Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Novak Đoković vratio se u Beograd, gde će se narednih nekoliko dana odmarati, a potom slede pripreme za Dejvis kup okršaj sa Grčkom.

Na US openu je Đoković iznenađujuće ispao u trećem kolu od Alekseja Popirina, mada je od početka turnira govorio da mu nedostaje mentalne energije.

Očito da ga je pohod na olimpijsko zlato iscrpeo u svakom smislu, nije bilo prave pripreme za Njujork, pa će Novak sada malo napuniti baterije uz najbliže.

Pauza neće biti prevelika, a kako Sport klub saznaje, očekuje se da Đoković već od narednog ponedeljka, 9. septembra, počne sa treninzima za plej-of okršaj sa Grčkom 14. i 15. septembra u dvorani Aleksandar Nikolić.

Đoković će tako od starta priprema biti na raspolaganju selektoru Viktoru Troickom, koji još računa na Miomira Kecmanovića, Dušana Lajovića i Hamada Međedovića, dok će sa seniorima sparingovati i Marko Maksimović, koji je na US openu zaustavljen na startu juniorskog turnira.

Na dan kada se igra finale US opena (8. septembra), očekuje se da u Beograd stigne grčka delegacija predvođena Stefanosom Cicipasom. Ni Đoković ni Cicipas nisu u najboljem trenutku, ali biće to sigurno spektakl za publiku, pogotovo što je ulog ostanak u Svetskoj grupi.

Zvanična konferencija za medije biće na programu u sredu, a vi ćete sve mečeve moći da pratite na kanalima Sport kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari