Poznato ko igra ključni meč za Srbiju: Pešić odabrao 12 aduta 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Poznat spisak za jednu od najvažnijih utakmica.Košarkaška reprezentacija Srbije će u petak od 20 časova u Njukaslu igrati protiv Velike Britanije meč sedmog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u kojem mora da trijumfuje da bi ostala u trci za Mundijal.

Na spisku selektora Svetislava Pešića našli su se: Nemanja Dangubić, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Jagodić-Kuridža, Stefan Jović, Ognjen Jaramaz, Boriša Simanić, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić i Marko Jeremić, prenosi Nova.rs

Marko Jagoić-Kuridža i Dušan Ristić su letos igrali za Srbiju na Evrobasketu, te će njihovo iskustvo biti od koristi za našu ekipu.

Za Srbiju neće igrati Dušan Miletić, Nikola Topić, Marko Pecarski i Aleksa Uskoković, koji su otpali sa šireg spiska reprezentacije.

Naša ekipa trenutno deli treću poziciju sa Belgijom, pošto obe reprezentacije imaju skor od po tri pobede i poraza.

Ispred njih je Grčka sa skorom 4-2, dok je Letonija na čelu sa 5-1. Turska je na petoj poziciji sa dve pobede iz šest mečeva, dok samo Velika Britanija ima jedan trijumf uz pet neuspeha.

Velika Britanija će igrati u najjačem sastavu i onom koji je igrao evrobasket jer najveći boj igrača dolazi iz London Lajonsa koji igraju Evrokup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari