Iako je po opisu posla ofanzivni vezista, Marko Perović od imenovanja Dušana Bajevića za trenera Crvene zvezde dobija isključivo defanzivne zadatke.Tako je bilo jesenas, ali kako stvari stoje neće i na proleće. Ovaj fudbaler šampiona u više navrata je svom šefu govorio da ne želi da bude u ulozi beka, jer se u njoj ne snalazi najbolje, ipak Bajević je nastavio da ga forsira na toj poziciji.

Iako je po opisu posla ofanzivni vezista, Marko Perović od imenovanja Dušana Bajevića za trenera Crvene zvezde dobija isključivo defanzivne zadatke.Tako je bilo jesenas, ali kako stvari stoje neće i na proleće. Ovaj fudbaler šampiona u više navrata je svom šefu govorio da ne želi da bude u ulozi beka, jer se u njoj ne snalazi najbolje, ipak Bajević je nastavio da ga forsira na toj poziciji. Ništa drugačije nije bilo ni na prvom test meču na Kipru protiv korejskog Pusana, samo što je ovoga puta Perović rekao definitivno ne svom treneru, na šta ga je ovaj (logično) izostavio iz konkurencije za tu utakmicu.
– Ništa nije sporno. Šef i ja smo i dalje u normalnim odnosima. Razgovarali smo posle utakmice kao što uvek i činimo. Jednostavno hoću da ostanem veran sebi i svojim principima.. Nije da sam tvrdoglav, već je svima jasno, pa i šefu, da ne umem dovoljno dobro da odgovorim na zadatke levog beka. Svakom gledaocu naših jesenjih utakmica je takođe jasno da se ne snalazim u toj ulozi. Svestan je toga i Bajević, ali ipak ne odustaje od svojih zamisli. Ma, pre bih bio golman, nego bek – u dahu je ispričao Perović.
S obzirom na takvo stanje stvari, nameće se pitanje šta je Perovića nateralo da se baš sada suprotsavi svom treneru.
– Neverovatno je da smo šef i ja noć uoči utakmice pričali na tu temu. On je izneo svoj stav, naravno i ja svoj. Ipak sutradan, kao da ništa nije bilo, rekao mi je „mogao bi ti da igraš beka“, na šta sam odgovorio sa ne želim i to je to. Šef me je tada izneverio. Da je neka bitna utakmica i da zaista nema ko da igra na tom mestu, naravno da ne bih postavljao pitanje, ali ovo je bila trening utakmica. Trenerovo pravo je da postavlja zahteve, ali smatram da to u mom slučaju nije pošteno, jer nisam pravo rešenje za beka. Neću da popunjavam rupe – priča vezista i povremeni bek crveno-belih.
Perović napominje da ovaj potez nije delo razmaženog fudbalera, već je samo izražena želja da bude u konkurenciji tamo gde mu je i mesto, a to je svakako sredina terena.
– Ne tražim da budem prvotimac, već želim da budem u konkurenciji vezista i da se sa njima borim za mesto u timu. Hoću da radim svoj posao – kaže Perović.
Izuzev ovog nazovimo ekcesa, pripreme za ovog fudbalera kako sam dodaje, prolaze na najbolji mogući način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari