Precrtan kod Piksija, a trese mreže u Americi: Joveljić sa dva gola srušio Dalas (VIDEO) 1EPA-EFE/ALLISON DINNER

Srpski centarfor jedan od najzaslužnijih za dobre ovosezonske rezultate Los Anđeles Galaksija.

Nedavno je selektor Dragan Stojković objavio spisak od 26 fudbalera koji će reprezentovati Srbiju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Na njemu nije bilo Dejana Joveljića, s obzirom na to da su prednost dobili napadači: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović i Petar Ratkov.

Nekadašnjeg polaznika škole fudbala Crvene zvezde to nije sputalo i obeshrabrilo, naprotiv.

Noćas je Joveljić, inače odlični šahista, sa dva gola doprineo da Los Anđeles Galaksi savlada Dalas sa ubedljivih 4:1 u američkoj MLS ligi.

Ne samo što je dao dva gola, 25-godišnji centarfor iznudio je i isto toliko penala, od kojih jedan nije realizovao njegov saigrač Gabriel Pek.

Već u četvrtom minutu, Joveljić je doveo Galaksi u vođstvo nakon što je ispratio izvanredan solo prodor saigrača i onda manirski matirao protivničkog golmana.

Njegov prvi iznuđen penal, pomenuti Pek nije realizovao, zbog čega je momak iz Republike Srpske odlučio da izvede drugi  i dovede u vođstvo Galaksi 2:1.

Da je u odličnoj formi od početka sezone, iako nije na svakom meču bio starter, potvrđuje statistika od devet golova i tri asistencije na ukupno 16 utakmica.

Joveljić je trenutno peti strelac u MLS ligi, iza Kristijana Aranga i Kristijana Bentekea koji su dali po 13 golova, dok treće mesto dele saigrači i prijatelji iz Inter Majamija Leo Mesi i Luis Suarez sa po 11 golova.

Galaksi je trenutno drugi u Zapadnoj konferenciji sa 28 bodova, dva manje od lidera Real Solt Lejka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari