Predrag Mijatović: Da je sve kako treba, mi ne bismo bili tu 1Foto: STARSPORT/ Srđan Stevanović

Predsednik Privremenog organa Fudbalskog kluba Partizan Rasim Ljajić rekao je na konferenciji za štampu da su pred njima mnogi poslovi u klubu.

Član Privremenog organa fudbalskog kluba Partizan Predrag Mijatović rekao je danas da je situacija u klubu izuzetno teška ali da nije nepopravljiva, da će trebati vreme da se stvari preokrenu i pozvao je navijače da pomognu novoj upravi kako bi se napravila pozitivna atmosfera.

– Hvala na poverenju kluba, ova priča je skoro započeta, nismo ni pretpostavili da ćemo danas biti ovde. Tu smo, potpuno svesni šta nas čeka, koliko napora treba uložiti da stvorimo nešto novo. Nismo došli da obećavamo, došli smo da radimo. Poruka je da ćemo se uhvatiti u koštac u svim sferama kluba. Poznato je kakvi su to problemi. Mnogo stvari treba započeti i uraditi i za sve će nam trebati vremena – rekao je Mijatović na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Posle odlaska dosadašnje uprave Partizana, na sednici Skupštine u ponedeljak uspostavljen je Privremeni organ, na čijem čelu je Rasim Ljajić, a članovi su bivši fudbaleri Predrag Mijatović i Danko Lazović, koji će biti zaduženi za sportski sektor.

Partizan je u velikim finansijskim problemima, ali i rezultatskim pošto sedam godina nije osvojio titulu.

– Bio bih najsrećniji kada bih mogao da kažem da imam u torbi čarobni štapić i da se sve reši. Nažalost, situacija je potpuno drugačija. Kada neko odluči da radi nešto novo i rešava probleme, pre nego krene, treba da sagleda realno stanje. Mi smo dobili neke informacije, neke stvari su čudne ali rešavaćemo ih. Potrebna nam je pozitivna energija, a ona se crpi iz naših navijača. Lako je biti Partizanovac kada se osvajaju titule, teško je biti u ovakvim situacijama – rekao je Mijatović.

– Danas sam uzbuđen, pozitivno, ne bih rekao da imam tremu, ali sam posle 30 i nekoliko godina ponovo ovde sa jasnom idejom šta treba da radimo. Ali moram da tražim vreme, ne može se preko noći rešiti, pogotovo u fudbalu. Još ne možemo da definišemo prioritete jer moramo da napravimo ozbiljnu analizu sportskog sektora gde su najveći problemi – dodao je legendarni igrač Partizana i Real Madrida.

On je istakao da će klub sve raditi transparentno i da će raditi bez plate u Partizanu, kao i Lazović i rekao da trener Savo Milošević ima punu podršku.

– Situacija je teška i jako komplikovana ali nije nerešiva i nepopravljiva. Tu smo da je rešavamo zajedno sa vama i stotinama hiljada navijača koje Partizan ima ne samo u Srbiji nego širom sveta – naveo je Mijatović.

Bivši napadač Partizana Danko Lazović rekao je da nije imao dilemu kada je dobio poziv da se priključi poslu.

– Danas je najlepše biti Partizanovac jer ne mogu da se otrgnem utisku da je najteže. Ali srećan sam što ima Partizanovaca koji su spremni da rešavaju probleme, ogromne, nagomilane – rekao je on.

– Sve ćemo da radimo jer ništa ne valja. Mora da se ustanovi kakvo je stanje, imamo od ranije neke informacije, ali danas ćemo živeti sa tim informacijama. Dajte nam malo vremena, donosićemo razne odluke u interesu Partizana – dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari