Predsednik FIFA brani Dušana Vlahovića: Rasizam je neprihvatljiv, kazne moraju biti žestoke 1EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Juventus se trijumfalno vratio sa teškog gostovanaj u Bergamu (0:2). Dušan Vlahović je drugim golom na utakmici definitivno matirao Atalantu, međutim, ono što je doživao od strane domaćih navijača za svaku je osudu.

Na drugom uzastopnom meču, Dušan Vlahović bio je strelac. U birbi za mesto u Ligi šampiona naredne sezone, crno-beli su izvojevali vrlo bitnu pobedu u Bergamu.

Nažalost, umesto zbog igre, meč je danas u medijskom fokusu zbog provokacija koje su bile upućene srpskom fudbaleu nakon što je postigao gol.

Huligani u redovima navijača Atalante u pogrdnom smislu oslovljavali su Vlahovića sa „Zingaro, Zingaro“, zbog čega je glavni sudija na utakmici, Danijele Doveri morao da prekine utakmicu.

Ovakav vid vređanja odmah je osudio italijanski ministar sporta, Andrea Abodi, a dan kasnije oglasile se i FIFA.

– Rasističke uvrede navijača Atalante na račun Dušana Vlahovića su apsolutno neprihvatljive. Ovo nije izolovan slučaj i pozivam odgovorne da kazne budu žestoke i odgovarajuće težini incidenta. FIFA i ja smo uz Vlahovića, kao i uz svakog drugog igrača, trenera, sudiju, navijača ili bilo kog učesnika fudbalske utakmice koji je doživeo rasne ili bilo kakve druge vidove diskriminacije – jasan je Đani Infantino, predsednik FIFA.

– Ponoviću apel koji sam uputio već mnogo puta, da pravi navijači ustanu i ućutkaju rasiste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari