Predsednik Fradija otkriva: Stanković želi da postane trener Intera 1Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Prvi čovek Ferencvaroša ubeđen da dolaskom Dejana Stankovića klub nije napravio pogrešnu odluku.

Ferencvaroš nije uspeo da bude jesenji prvak u prvenstvu Mađarske.

Na zimski rasput otišao je sa bodom zaostatka u odnosu na najprijatnije iznenađenje Pakš, međutim u klubu zbog toga ne očajavaju, odnosno ne misle da bi trebalo da naprave neke korenite promene.

Gabor Kubatov, prvi čovek kluba, zadovoljan je prolanzim vremenom ali i radom Dejana Stankovića, predvodnikom stručnog štaba.

– Dejan Stanković hoće da bude trener Intera. Za tako nešto moraće da uradi mnogo toga, a takva ambicija dovodi do toga da on želi da pobedi po svaku cenu. Uostalom, želeo je da dođe kod nas. Rekao mi je: ‘Predsedniče, dajte mi ovaj tim.’ Stoga nije slučajnost što smo se oko finansijskih detalja dogovorili za desetak minuta. Tek smo na početku saradnje sa njim, na proleće ćemo videti pravo lice njegovog tima, ali na osnovu svega viđenog deluje da nismo doneli lošu odluku – otkrio je Kubatov u razgovoru za klupsku televiziju.

Ferencvaroš je uspeo da prezimi u Ligi konferencije i na proleće će ponovo igrati u Evropi.

– Kada smo ušli u Ligu konferencije mnogi su rekli da je naš cilj Liga šampiona, da Fradi tamo pripada. To je tačno, ali ako pogledate Fjorentinu i Genk, koji je ispustio titulu u Belgiji u poslednjem minutu, morate reći da je prolaza iz grupne faze Lige konferencije fantastičan rezultat. Ono što me najviše boli trenutno jeste to što su mnogi ljudi sumnjali u to da sam doneo ispravnu odluku. Kako bilo, služim klubu 12 godine i verujem da nas je većina odluka opravdala.

U 2024. Kubatov ima veliku želju a to je plasman Ferencvaroša u Ligu šampiona.

– Želim Ligu šampiona. Imam tu muziku u glavi, želim da je čujem. Želim Ligu šampiona po svaku cenu. Bio bih najsrećniji kada bismo je igrali. Naravno, za tako nešto prvo moramo da osvojimo titulu u prvenstvu, što takođe neće biti lako.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari