Predsednik KK Partizan Mijailović: Budžet Partizana 23 miliona evra 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović izjavio je danas da budžet crno-belih za ovu sezonu iznosi 23 miliona evra, od čega 15 miliona evra ide na plate igrača i stručnog štaba.

„Mi smo pre nekoliko dana usvojili budžet od 23 miliona evra. Što se tiče igrača i stručnog štaba, budžet iznosi 15 miliona evra, a ostatak su troškovi kluba. Takođe, u tih 23 miliona, država daje pet miliona evra, baš kao i prošle godine, što nam je mnogo značilo“, rekao je Mijailović tokom gostovanja na RTS u Beogradskoj hronici.

Mijailović je dodao da je klub bio u dosta lošijem stanju kad ga je preuzeo i da se ubrzo očekuje izmirivanje svih dugova koje klub ima.

„Kada sam došao u klub dugovi su bili 15 miliona evra, a tada je klub imao budžet od milion i 500 hiljada evra. Tada smo na platnom spisku imali osam trenera i preko 100 igrača, a sada je situacija drugačija, svi dugovi su isplaćeni, na porez smo za period od septembra prošle do septembra ove godine uplatili preko šest miliona evra. Uskoro očekujemo da uđemo u reprogram, sada rešavamo i taj dug i posle toga neće biti dugova u nekom bližem periodu”, naveo je Mijailović.

On je dodao da klub kao kaznu za vređanje određenih aktera od strane publike na utakmicama može da plati i preko 100 hiljada evra.

„Akcija je inicirana od strane stručnog štaba i igrača. Sprovedena je na meču protiv Borca, svi zahtevamo manje vređanja. Željko je više puta pričao, imali smo dosta utakmica gde vodimo 20 razlike, publika krene da vređa nekoga ko nema veze sa utakmicom i rezultat padne, igrači izgube koncentraciju i ne bavimo se košarkom. Mi ćemo nastaviti sa akcijama jer želimo savršene utakmice, ne želimo da platimo ogromne kazne, preko 100.000 evra“, izjavio je on.

Predsednik Partizana je naveo da nije bila ideja da se promeni ceo tim, ali da su crno-beli imali dosta sreće u toku prelaznog roka.

„Nakon prošle godine koja nije bila završena dobro, morali smo da menjamo atmosferu u ekipi i tada smo doneli odluku da promenimo većinu ekipe. Nije bila ideja da promenimo ceo tim izuzev Balše Koprivice. Bilo je planirano da ostane, ali smo imali puno sreće sa prelaznim rokom“, kazao je Mijailović.

Mijailović je naveo da će klubu ABA liga i dalje ostati veći prioritet od srpske lige, nakon odluke Vršca da istupi iz ABA 2 lige i pritiska da ostali srpski klubovi prioritizuju domaću ligu.

Partizan je u sredu pobedio Borac na svom terenu 96:66, u prvom kolu ABA lige, a narednu utakmicu će odigrati u Subotici protiv Spartaka u nedelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari