Predsednik španske lige: Nisam imao nameru da napadnem Vinisijusa na društvenim mrežama 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Predsednik španske fudbalske lige Havijer Tebas rekao je danas da nije imao nameru da napadne igrača Real Madrida Vinisijusa Žuniora na društvenim mrežama, nakon što je brazilski reprezentativac dobio uvrede na rasnoj osnovi u utakmici protiv Valensije.

Real je u nedelju 21. maja izgubio na gostovanju od Valensije sa 0:1, a Vinisijus je ponovo bio na meti rasističkih uvreda.

Vinisijus i Tebas su se posvađali preko Tvitera nakon što je napadač Reala rekao da španska liga, „koja je nekada pripadala Ronaldinju, Ronaldu, Kristijanu i Mesiju, sada pripada rasistima“ i da se sada u Brazilu Španija smatra rasističkom zemljom.

Predsednik lige ga je kritikovao jer napada rukovodstvo i rekao da se Vinisijus nije pojavo na razgovorima.

„Nisam hteo da napadnem Vinisijusa, ali ako ljudi tako razumeju, onda moram da se izvinim. To nije bila moja namera, daleko od toga. Pokušavao sam da razjasnim situaciju i objasnim je“, rekao je Tebas za brazilski I-Es-Pi-En (ESPN).

Tebas je putem društvenih mreža rekao da pre nego što počne da kritikuje Primeru, Vinisijus mora da se na pravi način informiše.

Vinisijus je na to odgovorio da želi da rukovodstvo lige preduzme akcije i kazne i kritikovao je Tebasa jer je napao njega a ne rasiste.

„Ni Španija ni liga nisu rasističke, nepošteno je to reći“, rekao je Tebas.

Real je prijavio slučaj španskom tužilaštvu.

Španska policija pritvorila je tri osobe u vezi sa vređanjem Vinisijusa na Mestalji, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Fudbalski savez Španije kaznio je Valensiju sa 45.000 evra i delimično zatvorio stadion u pet utakmica.

Fudbaleri Reala su sinoć uoči utakmice protiv Rajo Valjekana (2:1) izašli na teren u dresovima sa brojem 20, koji nosi Vinisijus, a Brazilac nije igrao, već je meč posmatrao iz svečane lože sa predsednikom kluba Florentinom Peresom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari