Predsednik TSC za engleske medije: Naša zemlja je Srbo-Mađarska 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Tokom gostovanja čelnika TSC u Londonu, gde ekipa iz Bačke Topole igra protiv Vest Hema svoj prvi meč u Ligi Evrope, predsednik Janoš Žemberi otkrio je kakve su veze između kluba sa severa Srbije i političkog vrhna Mađarske.

U tekstu koji je objavio Gardijan, novinar Nik Ejms rekao je da TSC pokušava da radi drugačiji od onoga što je uobičajeno za srpski fudbal, koji je haotičan i korumpiran.

– Vlada Mađarske nam je asistirala u tom projektu, imamo njihovu podršku zbog mađarske zajednice koja živi u gradu i okolini. Ali, mi smo srpski klub – rekao je Žemberi.

Gardijan navodi da je za izgradnju stadiona TSC u Bačkoj Topoli, gradiću koji se nalazi 30 kilometara od srpsko-mađarske granice, izdvojeno 9,5 miliona evra.

Autor teksta podseća da nova, centralna ustanova mađarskog fudbala, Akademija Puškaš, logistički i tehnički pomaže fudbalske centre u zemlji i regionu, pa tako i TSC.

– Svi mi dobijamo novac iz istog izvora, tako da se poznajemo međusobno sa redovnih sastanaka – priča Žemberi o svojevrsnoj mreži koju Orban „plete“ u regionu, i dodaje:

Predsednik TSC za engleske medije: Naša zemlja je Srbo-Mađarska 2
TSC Arena. Foto: Nikola Gligic/Starsport

– Naši treneri i igrači dele iskustva i informacije, svaki put se čuje i sazna nešto novo. Volim takvu vrstu saradnje, nadam se da ćemo je unaprediti još više.

Upitan da li će njegov klub u Londonu predstavljati Mađarsku ili Srbiju, Žemberi je odgovorio:

– Obe zemlje. Pozvali smo u goste ambasadore i Srbije i Mađarske u Londonu i rekli su da dolaze. Naša zemlja je Srbo-Mađarska.

Fudbaleri TSC večeras od 21 čas gostuju ekipi Vest Hema u prvom kolu grupne faze Lige Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari