Predstavnici Rahima Sterlinga žele razjašnjenje njegovog statusa u klubu 1Foto: EPA-EFE/Daniel Hambury

Predstavnici fudbalera Čelsija Rahima Sterlinga zatražili su da im se razjasni situacija oko njegove budućnosti u klubu, pošto je izostavljen iz ekipe za današnju utakmicu protiv Mančester sitija u Premijer ligi.

U saopštenju se navodi da Sterling ima „dobar radni odnos“ sa novim trenerom Čelsija Encom Mareskom, ali da se očekivalo da će biti danas u ekipi.

Čelsi je ovog leta na dovođenje 11 igrača potrošio 185 miliona funti, pa Mareska na raspolaganju ima više od 40 igrača.

„Vratio se u Englesku dve nedelje ranije kako bi samostalno trenirao i imao je pozitivne pripreme sa novim trenerom. Posvećen je kao i uvek da pruži najviši nivo za Čelsi i navijače, koje veoma ceni, a s obzirom na to da je ove nedelje uvršten u materijale za utakmicu, očekivali smo da će Rahim u nekom svojstvu biti uključen“, navodi se u saopštenju, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Predstavnici 29-godišnjeg fudbalera dodali su da su uvek imali pozitivan dijalog sa klubom i uveravanja o Sterlingovoj budućnosti u klubu.

„I zbog toga se radujemo razjašnjenju situacije. Do tada ćemo nastaviti da podržavamo Rahimovu želju da sezonu počne na pozitivan način“, dodaje se u saopštenju.

Pre utakmice Mareska je za Skaj rekao da kao trener mora da donese određene odluke i da je normalno da se ponekad igračima takve odluke ne dopadaju.

„Samo tehnička odluka, ništa više od toga“, dodao je Mareska.

Sterling je u julu 2022. godine iz Mančester sitija prešao u Čelsi, za koji je odigrao 81 utakmicu i postigao 19 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari