Preko Novog Pazara u elitu 1Foto: infovranjske

Ukoliko danas na stadionu Jumko fudbaleri Dinama pobede ekipu Novog Pazara i zvanično će ostvariti najveći uspeh u sedam decenija dugoj istoriji kluba, a to je plasman u Super ligu Srbije.

Pobeda Vranjanaca bi kolo pre kraja i definitivno ostavila bez superligaške vize ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca, dok je Proleter iz Novog Sada prošlonedeljnom pobedom u Kragujevcu overio plasmanu u elitnu diviziju. I ovoga puta u Vranju se očekuje da tribine budu krcate po čemu je Dinamo ne samo u ovoj već i u prošlog prvoligaškoj sezoni bio fudbalski hit.

Na trenersku klupu „žutih“, pošto je sa timom Radničkog iz Niša obezbedio evropske kvalifikacije, vraća se Dragan Antić. „El komandante“ sada juri još jedan uspeh u svojoj trenerskoj karijeri.

– Svedoci ste da smo do šanse za istorijski uspeh došli složno, uprkos velikim problemima sa finansijama, pogotovo onim na koje smo računali iz gradske kase. Neko kao da nije shvatao ozbiljnost naše namere da se plasiramo u Super ligu, pa se tako i odnosio prema klubu zbog čega smo morali i da protestujemo pred zgradom opštine – objašnjava Antić.

On očekuje rekordnu posetu danas protiv Novog Pazara, što znači možda i više od 5.000 gledalaca, koliki je maksimalni kapacitet tribina. Biće tu i trubački orkestri, a sprema se za sve navijače i „tajanstveno iznenađenje“ koje je smislio lično trener Dinama. Nakon prozivke, da su „sudije favorizovale Vranjance“, izdato je klupsko saopštenje, a sam trener Dinama ostaje pri stavu da ne želi da „komentariše suđenje“ iako bi „i on imao šta da kaže na ovu temu“ pogotovo posle utakmica koje je njegov tim izgubio od TSC-a i Metalca u nadoknadi vremena i to baš na svom terenu.

Važna će ovo biti utakmica i za prvog strelca Dinama Isu Zakariju Suraku, koji juri prvoligašku „zlatnu kopačku“, pa će on sasvim sigurno biti najopasniji igrač za odbranu Pazaraca koje Vranjanci dočekuju sa „respektom i poštovanjem tradicije ovog kluba koji je bio i član Super lige“.

– Lepo je kad ja kao stranac u svojoj biografiji mogu da upišem da sam bio član dva kluba koji su i uz moju pomoć postali superligaši. To je najpre bio Radnik iz Surdulice, a sada će to biti i Dinamo. Ima li nešto lepše – kaže na sve boljem srpskom tamnoputi miljenik vranjske fudbalske čaršije, koji je u Vranju u društvu svog zemljaka Onimisija Okamijana takođe standardnog prvotimca Dinama.

Gro tima čine fudbaleri sa strane, a već sada je izvesno da mnogi od njih ostaju i dalje članovi Dinama koji će svoje vojevanje među superligašima početi po svoj prilici na Gradskom stadionu u Surdulici. Odavno je jasno da Vranje od dva fudbalska terena nema ni jedan koji zadovoljava standarde takmičenja u najvišem rangu. „Namerno nisu hteli da sređuju stadion, i da na taj način spreče superligaške ambicije. Sada će morati da nađu pare za objekat sa reflektorima, jer nam neće dozvoliti da doveka igramo u Surdulici“, komentariše se u fudbalskoj čaršiji gde ima i stavova da je lepo što će Dinamo igrati sa Zvezdom i Partizanom, ali da to „zadovoljstvo košta“, prema nekim procenama između 55 i 65 miliona po sezoni.

Raspored i tabela

Sve utakmice 29. kola Prve lige Srbije igraju se danas od 17 sati. Sastaju se: Dinamo – Novi Pazar, Temnić 1924 – Sloboda, Radnički Pirot – Inđija, Proleter – Teleoptik, Bežanija – Radnički 1923, Budućnost – Sinđelić, Metalac – Jagodina, ČSK Pivara – TSC.

Tabela: Proleter 61, Dinamo 59, Metalac 54, TSC 48, Inđija 43, Bežanija 40, Teleoptik i Sinđelić 39, Novi Pazar 38, Budućnost 37, Radnički 1923 36, Sloboda 33, Radnički Pirot 27, Temnić 1924 25, ČSK Pivara 22, Jagodina 13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari