Odmorniji, uigraniji i bez sumnje bolji vaterpolisti Srbije ovog jutra će u četvrtfinalnom duelu s iskusnim, uigranim i, kada se potcene, vrlo opasnim kolegama iz Nemačke pokušati da potvrde klasu i novom pobedom nastave plovidbu ka medalji na Svetskom prvenstvu u Šangaju. Čak i za najpovršnije poznavaoce ovog sporta nema dileme koje favorit u pomenutih 32 minuta, ali, poučeni porazom u poslednjoj Svetskoj ligi od istog rivala i iskustvima drugih vaterpolo sila u duelima s „pencerima“, planetarni vladari predigru za verovatni sudar s Mađarskom doživljavaju kao vrhunski izazov i visoki prepreku.


– Moramo da iskoristimo prednost u kvalitetu, prvenstveno na pozicijama beka i centru. Odbranu s igračem manje treba da zadržimo dosadašnjem nivou, a napade da rešavamo ekipnom kontrom šest na pet. Nemci protiv jakih timova igraju uvek kvalitetno, a nama je sada značaj četvrtfinala daleko važniji od imena protivnika. Oni će biti rasterećeniji, a mi oprezniji zbog opomene iz Kruševca. Samo da pobedimo, to je najbitnije – kaže selektor Dejan Udovičić.

Andrija Prlainović kaže da se Nemcima ne sme dozvoliti da budu ravnopravni u vodi.

– Moramo da budemo mirni i nađemo rešenje za njihove najveće adute golmana Čigira, iskusne Policea i Krojcmana i posebno Ojlera, koji je najbolji strelac. A, na drugoj strani, mi budemo pravi. Prvo u odbrani.

Milan Aleksić ne sumnja u trijumf srpske reprezentacije.

– Ne možemo da pričamo da li nam leže ili ne kada su nas jednom pobedili u ko zna koliko susreta. Verujem da ćemo i ovaj meč rešiti u svoju korist i nastaviti zamišljenim putem. Sve zavisi od nas. Bolji smo, što ćemo još jednom dokazati.

Miloš Ćuk insistira na pravilnom pristupu utakmici i rivalu.

– Iskusni su i snažni, naročito naoštreni protiv velikih protivnika. Analizirali smo utakmicu sa Australijom i sagledali greške, koje nam se ne smeju ponoviti protiv Nemaca. Mi se pitamo za ovog polufinalistu – zaključuje jedan od efikasnijih među „plavim delfinima“ na ovom SP. 

Crna Gora na Hrvatsku

Od svih četvrtfinalnih mečeva najviše vatre i neizvesnosti trebalo bi da donese duel aktuelnog evropskog prvaka Hrvatske i Crne Gore, koja je u Kinu došla bez nekoliko vrlo važnih prvotimaca. Nijanse će verovatno odlučiti i pobednika duela Španija – Italija, dok je Mađarska veliki favorit protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari