Najbolja vaterpolo reprezentacija Srbije napustila je juče Singapur i preselila se u Šangaj, gde danas startuje 14. Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima, na kojem naša ekipa brani zlatnu medalju od pre dva leta. Pre toga je selektor Dejan Udovičić spisak igrača skratio na konačnih 13 imena, pa su treći golman Branislav Mitrović i mladi centar Nemanja Ubović umesto u Kinu krenuli natrag u Beograd, gde će se priključiti univerzitetskoj selekciji.


Srbiju će, tako, na SP predstavljati: Slobodan Soro, Gojko Pijetlović (golmani), Marko Avramović, Živko Gocić, Vanja Udovičić, Marko Ćuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Filip Filipović, Andrija Prlainović i Stefan Mitrović. Inače, osvajači poslednje Svetske lige i, uz veliku Britaniju, za sada jedini sigurni učesnici Olimpijskih igara u Londonu 2012, turnir u Šangaju počinju u grupi A, gde će im protivnici biti Kina (18. jul), Rumunija (20) i kolege iz Australije (22).

– Nismo još u željenom stanju. Očekivano, imajući u vidu dosta takmičenja za kratko vreme i neoptimalan broj treninga. Mađarska i Španija su daleko svežiji od nas koji smo imali obaveze u Svetskoj ligi, ali i u takvoj situaciji moramo naći snagu za kvalitetne igre – kaže Udovičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari