Premijerligaši u "klinču" zbog Kutinja 1foto: EPA-EFE/Yuri Edmundo

U Barseloni ništa nije pokazao; na pozajmicama prvo u Bajernu i trenutno u Aston Vili deluje bolje, u meri da je postao jedan od zanimljivijih igrača, ne samo velikanu iz Birmingema, već i brojnim premijerligašima. Filipe Kutinjo se sigurno neće vraćati u Barselonu ovoga leta, ali je neizvesno gde će nastaviti karijeru.

Iako je u 30. godini života, u Barseloni veruju da bi ovoga leta mogli da za obeštećenje dobiju 40 miliona evra. Izgledalo je da će po isteku pozajmice, Aston Vila otkupiti ugovor Filipea Kutinja, posebno jer je menadžer Stiven Džerard izuzetno zadovoljan partijama Brazilca od momenta kada je stigao u Birmingem.

Ipak, prema pisanjima katalonskog Sporta u međuvremenu su se javili i drugi pretendenti na ime i prezime brazilskog reprezentativca, prevashodno iz Premijer lige.

Platežno sposoban, Njukasl je spreman da Barseloni odmah iskešira 40 miliona evra, bez vođenja intenzivnijih pregovora.

Situaciju na tržištu intenzivno posmatra i Arsenal, ali i Everton koji se bori za opstanak.

Kutinjo je u dresu Vile postigao četiri gola i namestio tri, međutim sve to uradio je u prva četiri nastupa. Na preostalih šest nije imao nikakav učinak, a pritom je Aston Vila u tom periodu doživela četiri poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari