Preminula mlada švajcarska biciklistkinja 1Foto: EPA-EFE/MAXIME SCHMID DATABASE;

Mlada švajcarska biciklistkinja Murijel Furer preminula je danas u bolnici u Cirihu nakon pada na jučerašnjoj trci na Svetskom prvenstvu za juniore.

Iz bolnice u Cirihu danas su stigle vesti o tome da je Murijel preminula usled zadobijenih povreda, prenosi SK.

„S velikom tugom Međunarodna biciklistička unija i Organizacijski odbor UCI Svetskog prvenstva u biciklizmu potvrđuju tragičnu vest o smrti mlade švajcarske biciklistice Murijel Furer. Njenim odlaskom međunarodna biciklistička zajednica izgubila je biciklistkinju pred kojom je bila svetla budućnost“, objavili su organizatori izrazivši saučešće porodici, prijateljima i Švajcarskoj biciklističkoj federaciji.

Švajcarkinja je zadobila tešku povredu glave nakon što je pala na trci u četvrtak. Helikopterom je prebačena u bolnicu u Cirihu, gde je hitno operisana. Nažalost, danas je podlegla povredama.

„Srca su nam slomljena. Teška srca i beskrajne tuge moramo se oprostiti od Murijel Furer. Izgubili smo srdačnu i divnu mladu osobu koja je uvek imala osmijeh na licu. Ostali su samo bol i tuga“, poručili su iz „Swiss Cyclinga“.

Furer je bila velika nada švajcarskog biciklizma. Ove godine na prvenstvu Švajcarske osvojila je srebro i u vožnji na hronometar i u uličnoj trci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari