Preminuo Mustafa Hasanagić: Sa Partizanom igrao finale Kupa šampiona 1966, Veliboru Vasoviću namestio gol na „Hejselu“

Ostavite komentar


  1. Legenda Partizana i YU nogometa.Fenomenalan igrac najjace generacije Partizana i ucesnik finala Kupa šampiona.Slava ti veliki Mustafa.

  2. Kakvi su njegovi golovi bili. Fudbalska legenda. A znao je i da zapeva „Močeviću mali Carigrade, dok bejaše, dobar nam bejaše“.

  3. Pričao mi matori, a ja prenosim kako sam čula:
    Kao klinac gledao ga protiv Mančester Junajteda. Pamti taj skok i trzaj glave, i erupciju na stadionu JNA. Samo da kažem, ćale je na tekmu išao sa dedom, a oboje su navijali za Zvezdu. Ali drugo je to vreme bilo, i to današnji huligani ne mogu da shvate. Kakve bre koreografije, kakvi bakrači. Tapšalo se i vrištalo, plakalo i smejalo, kako ko, svako za sebe. Na dan utakmice karata ni za lek, ljudi skidali mantile koje su davali tapkarošima u zamenu za kartu.
    Kasnije je Hasanagić izjavljivao da misli da mu je loptu centrirao Pirmajer a ne Jusufi. Deda je stalno pričao, a moj matori potvrđivao da je loptu centrirao Julka.
    I još samo nešto da dodam. I matori i deda se kunu da nisu videli u životu bolju odbranu od one koju je na toj utakmici igrao Džordž Best. Čovek je ginuo na terenu, na obe polovine.
    Da li će današnje generacije ikada da pričaju svojoj deci i unucima o nekoj utakmici. Ili nekim igračima. Recimo, kako je SMS fantastično vraćao loptu u sopstveni šesnaesterac ili da je tako dobro markirao pritivničke igrače da niko od naših nije mogao da mu da pas.

  4. Ponos nas, ondašnjih dečaka, iz Priboja; zbog njega smo navijali za Partizan i bili opozicija očevima.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.