Preokret Juventusa na pogon Vlahovića, Aston Vila iznenadila Bajern, a Lil šampiona Evrope 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Fudbaleri Aston Vile i Lila napravili su prvorazredno iznenađenje u utakmicama drugog kola Lige šampiona, pošto su savladali Bajern, odnosno Real Madrid identičnim rezultatom – 1:0.

Strelac gola vrednog sva tri boda u Francuskoj bio je Džonatan Dejvid iz penala u 45. minutu, dok je u Birmingemu strelac bio Džon Duran u 79. minutu.

Prethodno su izabranici Unaija Emerija postigli gol u 22. minutu, ali je isti poništen zbog ofsajda.

Fudbaleri Dinama iz Zagreba su odoleli favorizovanom Monaku odigravši 2:2.

Velika kiša je zahvatila prestonicu Hrvatske večeras, pa je stadion „Maksimir“ bio dobrano natopljen vodom.

Ipak to nije sprečilo fudbalere oba tima da prikažu odličnu igru i postignu kombinovano čak četiri gola.

Poveli su igrači Nenada Bjelice u smiraj prvog poluvremena kada je Petar Sučić iskoristio jednu kontru svoje ekipe i pravovremeno dodavanje Martina Baturine.

Povisio je na 2:0 upravo Baturina u 66. minutu, da bi osam minuta kasnije Mohamed Salisu postigao gol za tim iz Kneževine.

Kada se činilo da će zagrebački tim upisati prvu pobedu ove sezone u Ligi šampiona, usledio je nesmotren start Maksima Bernaura u svom kaznenom prostoru nad jednim protivničkim fudbalerom, a Denis Zakaria je sa „bele tačke“ postavio konačan rezultat – 2:2.

Fudbaleri Liverpula su kao domaćini pobedili Bolonju 2:0.

Strelci za Liverpul bili su Aleksis Makalister u 11. i Mohamed Salah u 75. minutu.

Klub Briž je na gostujućem terenu u Gracu pobedio Šturm 1:0, golom Hristosa Colisa u 23. minutu.

U meču između Lajpciga i Juventusa viđen je pravi preokret.

Lajpcig je poveo golom Benjamina Šeška u 30. minutu, a izjednačio je „tornska dama“ zahvaljujući golu srpskog reprezenattivca Dušana Vlahovića u 50. minutu.

Ponovo su dva talentovana napadača bila u centru pažnje, Šeško je novu prednost svojoj ekipi doneo iz jedanaesterca u 65. minutu, a Vlahović je tri minuta kasnije postigao svoj drugi gol na utakmici.

Pobedu torinskom klubu doneo je Fransisko Konseisao pogotkom u 82. minutu.

Juventus je od 59. minuta igrao sa desetoricom, pošto je crveni karton dobio Mikele Di Gregorio.

Fudbaleri Benfike demolirali su na stadionu „La Luž“ Atletiko Madrid 4:0.

„Orlovi“ je poveli golom Kerema Akturkogla inakon velike greške odbrane Madriđana u 13. minutu, da bi vođstvo duplirao Anhel Di Marija u 52. minutu iz jedanaesterca.

Treći gol postigao je Aleksander Ba u 75. minutu, a konačan rezultat postavio je Orkun Kokču u 84. minutu iz jedanaesterca.

U prvim utakmicama večeri, Atalanta je kao gost pobedila Šahtjor sa 3:0, dok je Fejenord na gostujućem terenu savladao Đironu 3:2.

Atalanta je povela golom Berata Đimšitija u 21. minutu, a prednost je udvostručio Ademola Lukman u 44.

Konačan rezultat postavio je Raul Belanova u 48. minutu.

Đirona je povela golom Davida Lopesa u 19. minutu, a holandska ekipa izjednačila je u 23. minutu autogolom Janhela Erere.

Fejenord je poveo u 33. minutu kada je strelac bio Antoni Milambo, a zatim je njegov saigrač Ajase Ueda promašio jedanaesterac.

U 51. minutu zbog ofsajda poništen je gol fudbalera Đirone Davida Hancka, a posle toga njegov saigrač Bojan Miovski promašio je jedanaesterac.

Izjednačio je Doni van de Bek u 74. minutu, a pobedu Fejenordu doneo je igrač Đirone Ladislav Krejči, koji je postigao autogol u 79. minutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari