Preokret odbojkaša Srbije za pobedu protiv Francuske 1Foto: Pixabay/JeppeSmedNielsen

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Riminiju selekciju Francuske sa 3:2, po setovima 22:25, 24:26, 25:22, 25:23, 15:9, u drugoj utakmici drugog vikenda Lige nacija.

Aktuelne prvake Evrope je do pobede vodio Aleksandar Atanasijević sa 25 poena, Marko Ivović je upisao 16, a Petar Krsmanović 13 poena.

U timu Francuske najbolji je bio Stefan Bojer sa 25 poena.

„Teška utakmica protiv Francuske koja nije igrala u najboljem sastavu, ali ima izuzetno interesantne igrače. Imali smo problema da ih zadržimo, ani verovali smo u sebe, uspeli smo da ih udaljimo od mreže i nametnemo svoju igru. Važan je ovaj mentalitet, nismo se predali na 0:2 nego smo nastavili da igramo, samo pozitivno treba da razmišljamo“, rekao je elektor Srbije Slobodan Kovač.

Srbija će u subotu, u trećem kolu drugog vikenda, igrati protiv Brazila od 15 časova.

„Sutra nas očekuje još jedna teška utakmica, ali imamo kvalitet da igramo protiv svih, ne predajemo se što je najvažnije. Čestitam igračima na požrtvovanosti i zalaganju, tražim od njih još više i još bolje jer imamo kvalitet“, dodao je selektor.

Tehničar reprezentacije Srbije Nikola Jovović rekao je da su obe ekipe odigrale fenomenalnu utakmicu.

„Uspeli smo da se posle 0:2 vratimo i pobedimo, to je vrlo bitno za nas. Psihološki momenat je bio odličan, mnoge ekipe padaju, a Francuzi to uvek iskoriste. Mi smo uspeli da se konsolidujemo, da igramo sa manje grešaka i više energije i borbeno. Poslednja tri seta smo uspeli da uradimo ono što smo želeli danas“, rekao je Jovović.

„Sutra nas već čeka duel sa Brazilom, dva meča u dva dana protiv fenomenalnih igrača. Nastavićemo da se trudimo da obradujemo i sebe i naciju ako je moguće“, dodao je on.

Posle pet odigranih utakmica, Srbija ima četiri pobede i jedan poraz i trenutno je četvrta na tabeli sa 11 bodova.

Francuska je doživela prvi poraz u Riminiju i treća je na tabeli sa 12 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari