Superliga Srbije: Preokret Partizana za pobedu protiv Čukaričkog 1Foto: Dimitrije Vasiljević/STARSPORT

Fudbaleri Partizana pobedili su Čukarički sa 3:1 (0:1) u okviru 13. kola Superlige Srbije.

Na poluvremenu su izabranici Save Miloševića gubili rezultatom 0:1, ali su u drugom poluvremenu zaigrali mnogo bolje i preokretom došli do četvrte uzastopne pobede u domaćoj ligi.

Izjednačenje je doneo Bibras Natho u 54. minutu sa penala, da bi do vođstva crno-beli stigli u 65. minutu golom Aleksandra Filipovića nakon kornera.

Konačan rezultat postavio je Aldo Kalulu u 89. minutu, a nakon centaršuta Furera.

Jedini gol za goste postigao je Markov Cvetković u 24. minutu.

Meč je odigran pred 17.156 navijača i u potpuno drugačijem ambijentu.

Naime, ovo je bila prva utakmica Partizana na domaćem terenu od od dolaska privremenog organa u klub na čelu sa Rasimom Ljajićem, a i svečana loža stadiona je bila ispunjena do poslednjeg mesta.

Igralo se dosta ujednačeno na početku utakmice, oba tima su se mučila da kreiraju dobru šansu za pogodak.

Prednost Čukaričkom doneo je Mihailo Cvetković golom u 24. minutu. Zadnji vezni Čukaričkog Sambu Sisoko oduzeo je loptu vezisti Partizana Bibrasu Nathu na polovini domaćeg kluba, nakon čega je Lazar Tufegdžić odličnim poprečnim dodavanjem u peterac Partizana pronašao Mihaila Cvetkovića, koji je lako savladao golmana Aleksandra Jovanovića.

Napadač Partizana Nemanja Nikolić je u 41. minutu odličnim dodavanjem pronašao Ibrahima Zubairua na desnom krilu, ali je šut krilnog igrača Partizana bio izblokiran i lopta je izašla za korner.

Bek Partizana Mario Jurčević je u 43. minutu uputio udarac sa ivice kaznenog prostora Čukaričkog, ali je golman Nikola Mirković dobro odbranio.

Mihailo Cvetković je u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena pogodio stativu, nakon što je uputio udarac u donji levi ugao gola Partizana.

Sudija Milan Ilić dosudio je penal za Partizan u 52. minutu, pošto je defanzivac Čukaričkog Miladin Stevanović srušio Nemanju Nikolića u kaznenom prostoru nakon centaršuta krilnog igrača Partizana Alda Kalulua. Natho je dva minuta kasnije postigao gol iz jedanaesterca, šutem u donji desni ugao gola.

Tufegdžić je u 56. minutu posle driblinga na levom krilu uputio udarac ka golu Partizana, ali je Jovanović dobro odbranio.

Vođstvo Partizanu doneo je Aleksandar Filipović golom u 65. minutu. Jurčević je uputio centaršut iz kornera, a Filipović je odličnim udarcem glavom savladao golmana Mirkovića.

Partizan je počeo da igra agresivnije posle drugog gola, a Zubairov šut posle dobrog driblinga u 68. minutu bio je izblokiran.

Krilni napadač Čukaričkog Marinos Cionis je nakon sjajnog driblinga po levom krilu dodavanjem pronašao Uroša Miladinovića u sredini kaznenog prostora Partizana, ali je Miladinovićev šut završio preko gola.

Kalulu je nakon odličnog driblinga po desnom krilu dobrim centaršutom u kazneni prostor Čukaričkog pronašao nemarkiranog Đorđa Jovanovića, ali je udarac glavom Jovanovića sigurno odbranio Mirković.

Treći gol za Partizan postigao je Aldo Kalulu u 89. minutu. Vezista Partizana Pape Furer je sjajnim centaršutem sa levog krila pronašao Kalulua blizu gol linije Čukaričkog, a Kalulu je uspeo da progura loptu između nogu golmana Mirkovića.

Partizan je četvrti na tabeli sa 23 boda, dok je Čukarički šesti sa 19 bodova.

Partizan će u narednom kolu igrati u Bačkoj Topoli protiv TSC-a, dok će Čukarički u Beogradu dočekati Železničar iz Pančeva.

Partizan će pre duela sa TSC-om igrati u Novom Sadu protiv Mladosti GAT u Kupu Srbije, dok će Čukarički utakmicu istog takmičenja igrati u Ubu protiv Jedinstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari