Preokret za pobednički debi Santarelija 1EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, sa italijanskim stručnjakom, slavila na startu Lige nacija.

U prvom takmičarskom meču Orlica, od odlaska trofejnog Zorana Terzića, nepotpun sastav Orlica zabeležio je pobedu u uvodnom kolu turnira u Ankari.

Početak je bio toliko loš da su naše devojke glatko i ubeldjivo izgubile prvi set, ali onda su se podigle i uzvratile onako kako to dolikuje osvajačicama svetskih titula, evropskih kruna i olimpijskih medalja – 3:1 (14:25, 25:16, 25:17, 25:22).

Osetili su se odsustvo nekih igračica, umor od klupskih sezona ili izlaska iz težih povreda (Brankica Mihajlović), odnosno proces međusobnog navikavanja na relaciji stručni štab – igračice, ali je na kraju skockana dobitna postava, a ona došla do očekivanog trijumfa.

Najefikasnija u srpskom timu bila je kapiten Ana Bjelica sa 21 osvojenim poenom. Pratila ju je Sara Lozo sa 19, Katarina Lazović je dodala 13, a Maja Aleksić 11 poena.

Već sutra naša selekcija igra od 12 časova protiv Tajlanda, a prekosutra u istom terminu sa Bugarskom. Prvu nedelju Lige nacija u Ankari, Danijele Santareli i njegove izabranice zatvaraju u nedelju kada će se od 15 časova sastati sa Holandijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari