Ni Golden Stejt nije uspeo da prekine pobedničku seriju Bostona koji je uspeo da nadigra Voriorse rezultatom 92:88 i tako zabeleži 14. uzastopni trijumf posle dva uvodna poraza i povrede Hejvorda, koja ih je samo trenutno izbacila iz koloseka.

Seltiksi su izašli kao bolji iz duela sa prošlogodišnjim šampionom iako su u jednom trenutku zaostajali 17 poena. U neizvesnoj završnici u poslednja dva minuta igre prevagu su odnela slobodna bacanja odnosno preciznost Kajria Irvinga, koji je inače iz igre šutirao četiri od 16, ali je meč završio sa učinkom od 16 poena. Spram Golden Stejta koji je 19 puta izvodio slobodna bacanja, Boston je na liniju penala otišao čak 38 puta, uključujući i nekoliko prilika u samoj završnici, među kojima je najproblematičnije bila ona 14 sekundi pre kraja pri nerešenom rezultatu kada je navodno Grin faulirao Irvinga. Upravo ovaj trenutak bio je razlog za nezadovoljstvo trenera Golden Stejta Stiva Kera, koji je nakon meča kazao da „to nije bio faul“, kao i Drejmond Grin.

– Irving je išao na liniju za slobodna bacanja često. Nije ni šutirao uopšte iz igre.  Imao je šanse sa linije penala, a da li su to bili ili ne faulovi, drugo je pitanje – kazao je Grin nakon utakmice.

Na drugoj strani trener Bostona Bred Stivens bio je zadovoljan kako su njegovi košarkaši snašli.

– Dosta smo pričali o tome da želimo da dobijemo priliku za slobodna bacanja, polaganja i šut za tri, i na tome smo radili na početku trening kampa. Ne dobijate uvek priliku da toliko često šutirate sa linije penala, ali mislim da smo ovde to baš iskoristili. Teško je protiv njih poentirati tako da morate da budete precizni kada šutirate bacanja – rekao je Stivenson, u čijem tim je najefikasniji bio Džejlen Braun sa 22 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok se među Voriorsima istakao Kevin Durant sa 24 koša.

ESPN: Jokić može biti superstar

Novinar ESPN Zek Lou u svojoj analizi Denver Nagetsa piše da je Nikola Jokić „prirodna zvezda“. Hvaleći igru srpskog igrača u napadu, Lou ističe da on može postati superstar i jedna od top deset igrača u ligi. Pored pohvala Lou je posvetio i dosta pažnje Jokićevoj defanzivnoj igri, koja je njegova slabija strana, kao i problemima koje Denver ima kao tim koji protivnicima dozvoljava jedan od najvećih broja poena u logi. Lou smatra da Jokić „nikada neće biti sjajan defanzivac“, ali da bi dovođenje Pola Milsapa, koji se još uvek navikava na novi tim, moglo da ublaži Denverove muke u odbrani. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari