Presudna treća četvrtina 1

Beogradska publika nije ispunila popularni bazen Tašmajdan, ali je oko 1.500 gledalaca uživalo u sadržajnom večitom vaterpolo derbiju dve najtrofejnije reprezentacije i pobedi domaćeg tima u zadnjoj proveri pred odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru – 12:11 ( 2:4,2:2,6:3, 2:2).

Prve dve četvrtine pripale su gostima, ponajviše zbog domaćinove slabe realizacije igrača više, ali se u trećoj četvrtini voda okrenula na vodenicu osvajača poslednjeg Evropskog šampionata, Svetskog prvenstva i Svetske lige. Mađari su se držali do 8:8, kada je centar Duško Pijetlović s dva gola odveo svoj tim u mirnu luku. On je uz trostrukog strelca Filipa Filipovića i Milana Aleksića (2) bio najefikasniji u pobednikovim redovima, dok su za poražene najčešće poentirali Zalnaki, Vamoš i Manherc (2).

– Počelo je prijateljski, ali je na kraju je bilo i tenzija. Mađarska je promenila stil igre i to će ih krasiti u Riju. Sada je potrebno da se malo odmorimo i da uhvatimo dah za ispit generacije koji je pred nama – rekao je Filip Filipović, koji je sinoć dao jubilarni 500. gol u kapici s državnim obeležjima.

Srpska ekipa posle ovog meča odlazi u Italiju na višednevni sparing s “azurima”, da bi posle kraćeg predaha u Beogradu krenula u Brazil, gde će baš s Mađarima početi borbu za olimpijsku medalju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari