U samo četiri dana Crvena zvezda i Vojvodina će dva puta odmeriti snage. Prvo danas na Marakani u meču bez ikakvog takmičarskog značaja za beogradske, a bodovno ipak bitnog za novosadske crveno-bele, pa potom u utorak na stadionu Partizana u utakmici svakako mnogo važnijoj za obe ekipe – finalu nacionalnog Kupa.

U samo četiri dana Crvena zvezda i Vojvodina će dva puta odmeriti snage. Prvo danas na Marakani u meču bez ikakvog takmičarskog značaja za beogradske, a bodovno ipak bitnog za novosadske crveno-bele, pa potom u utorak na stadionu Partizana u utakmici svakako mnogo važnijoj za obe ekipe – finalu nacionalnog Kupa. Šampionu ovaj prvenstveni duel sa Vojvodinom, međutim, neće čak poslužiti ni kao generalna proba za onaj u Kupu. Trener Zvezde Boško Đurovski želi da odmori nekoliko pojedinaca za utorak, te će na teren izvesti kombinovani tim – sastavljen od igrača sa manjom minutažom i omladinaca.

Delije za Kosovo

Stadion Crvene zvezde će u nedelju veče (19.30) biti domaćin humanitarnog koncerta za Kosovo i Metohiju. Ovu akciju su pokrenule Zvezdine delije, a podržale su je Sportsko društvo i fudbaski klub Crvena zvezda, kao i nekolicina eminentnih domaćih izvođača – Bajaga i instruktori, Riblja čorba, Neverne bebe, Direktori, Bilja Krstić, ansambl Đurđevi stupovi… Bina će biti postavljena na atletskoj stazi ispod severne tribine, čiji će se pun kapacitet naći u prodaji. Karte se na blagajnama Marakane mogu kupiti po ceni od 400 dinara.

– Osvojili smo titulu, ali to ne znači da sada treba da stanemo. Očekujem tri pobede do kraja u prvenstvu i odbranu trofeja Kupa. Još nije vreme za odmor, kada ste fudbaler Crvene zvezde neophodno je da se stalno dokazujete. Zato igrači koji danas istrče na teren moraju utakmicu odigrati kao da ona nešto odlučuje, kao da su bitni bodovi u igri – kaže Zvezdin trener Boško Đurovski.
Uprkos već osvojenoj tituli, strategu crveno-belih neće nedostajati motiva u radu sa ekipom u preostale tri prvenstvene utakmice. Naprotiv. Kako napominje, ti mečevi će poslužiti da se između ostalih oprobaju i omladinci, te i da se stekne jasna slika o tome na koga će klub moći da računa u narednoj sezoni.
– Danas će sa nama biti i trojica omladinaca, Tomić, Perović i Srećković. Želim da vidim na delu te mlade igrače i da se uverim u njihov talenat. U narednom periodu ekipi ćemo priključiti i kadetskog reprezentativca Milana Prša, a nije isključeno da će u prvi tim biti pozvan još neko. Svakako ovo će biti sjajna prilika za njih. Uvek sam za to da se šansa da mladima – ističe Đurovski.
Napadač crveno-belih Dušan Đokić danas će predstavljati iskusniji deo tima. Najbolji strelac Meridian Superlige ne krije da je ekipi teško da se fokusira na ovu utakmicu sa Vojvodinom, kada je već u utorak sa istom ekipom očekuje borba za trofej Kupa.
– Naravno da nam je u mislima samo finalni duel. Ipak, učinićemo sve da i ovaj meč pobedimo i kod kuće sa našim navijačima proslavimo odbranu titule, a nadamo se uskoro i duple krune – rekao je Đokić.
U kombinaciji za tim u današnjem meču protiv Vojvodine sigurno neće biti Trajković i Purović zbog kartona, nedovoljno oporavljeni – Tutorić i Anđelković. Sa druge strane, Đurovskom će se na raspolaganje staviti oporavljeni Milovanović i Pantić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari