Priča se o Partizanu, ali Pokuševski i dalje čeka ponudu iz NBA 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crno-beli pokazuju strpljenje, ali reprezentativac Srbije još uvek ne namerava da se vrati u evropsku klupsku košarku.

Danas su se pojavile informacije od strane brojnih košarkaških insajdera da je Partizan blizu angažovanja Alekseja Pokuševskog.

Reprezentativac Srbije, koji je trenutno sa saigračima na turniru u Abu Dabiju, oduvek je pokazivao navijačko opredeljenje prema Partizanu, ali je neretko ponavljao da mu je prioritet ostanak u NBA ligi.

Iako je nedavno dobio otakz u Šarlot Hornetsima, a još uvek nije pronašao novi angažman u Americi, pojavile su se informacije da je u pregovorima sa crno-belima.

Ipak, dve strane uopšte nisu blizu dogovora, odnosno igraču je apsolutni fokus na pronalaženju NBA angažmana, a tako nešto uopšte nije nemoguće, naprotiv.

Pokuševski je neko ko ima solidan status u najkvalitetnijoj ligi na svetu, o čemu svedoči i to da je prvi angažman dobio u Oklahoma Siti Tanderu još 2020. godine.

Tačno je i to da se za svo to vreme nije probio na veliku scenu, odnosno da je uglavnom bio epizodista, kako u Tanderima tako i u Hornetsima.

U skladu sa ti, Pokuševski želi da bude oprezan prilikom pronalaženja novog kluba, s obzirom na to da već dugo nije bio deo tima u kojem je imao neku zapaženiju ulogu.

Ukoliko ne bude uspeo u tome da ostane u NBA, popvratak u Evropu postao bi realna opcija, a u takvoj konstelaciji Partizan bi zaista imao sasvim korektne šanse da ga dovede.

Crno-beli su u dosadašnjem delu prelaznog roka ozvaničili dolaske Vanje Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nilikine, ali nije tajna da su se dogovorili i sa Brendonom Dejvisom, Sterlingom Braunom, Isakom Bongom, Karlikom i Tajrikom Džonsom, Mariom Nakićem i Arijanom Lakićem…

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari