Prijem u Gradskoj kući za zlatne basketaše Gimnazije "Bora Stanković" 1Foto: vranje.org.rs

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović i gradski većnik za omladinu i sport Nenad Đorđević priredili su prijem za basketaše Gimnazije „Bora Stanković“, koji su na nedavnom Državnom prvenstvu u basketu „3 na 3“ osvojili prvo mesto. Zlatni tim čine Strahinja Krstić, Mateja Arsić, Nemanja Mitić i Dušan Filipović.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović obratila se basketašima rečima da „smo svi ponosni“ jer su „na najbolji način reprezentovali naš grad“.

„Postigli ste ogroman uspeh, nastavljaući tradiciju dobrih rezultata u basketu, imajući u vidu i uspeh basketaša OŠ ‘Vuk Karadžić’ koji su prošle godine postali vicešampioni sveta na Svetskom školskom takmičenju. Uspeh mladih sportista iz Vranja najbolji je način za promociju grada i naše zemlje. Vaša sledeća destinacija je Pariz i ja vam od srca želim puno sreće“, istakla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Većnik za omladinu i sport Nenad Đorđević rekao je da „uspeh u sportu znači kontinuitet u radu“, te da iza dobrih rezultata „stoje godine upornog rada“.

„Ulaganja u školski sport su sve veća. U 2016. godini iz budžeta se za ove namene izdvajalo 800.000 dinara, dok smo ove godine opredelili iznos od 3,7 miliona“, rekao je Đorđević.

Prisutnima su se obratili i Marko Ristić i Slađan Stanojković iz Odseka za obrazovanje, kulturu, sport, omladinu i informisanje, čestitajući gimnazijalcima osvojeno prvo mesto.

Trener ekipe Aleksandar Stanojković zahvalio se rukovodstvu Grada na podršci, uz obećanje „da će Vranje u Parizu biti predstavljeno na najbolji mogući način“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari