Prijem za tekvondistkinje kod predsednika i ministra sporta 1Foto:FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić priredili su danas prijem za članice tekvondo reprezentacije Srbije Milicu Mandić i Vanju Stanković, koje su osvojile zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

Prijemu u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu prisustvovali su i selektor Dragan Jović i predsednik Tekvondo asocijacije Srbije Dejan Burčul.

Milica Mandić je novinarima posle prijema izjavila da joj je bila velika čast, ali i da je povod sjajan rezultat koji su ostvarili.

Biti treći na svetu, sveukupno i imati najboljeg trenera na svetu i dva zlata, to je do sada bilo neverovatno, rekla je Mandić.

Ona je izrazila zahvalnost na podršci reprezentaciji, koja je, kako je rekla, dugotrajna.

Reprezentativka Vanja Stanković je takođe počastvovana prijemom i što je od predsednika čula da je pratio njihove borbe i radovao se njihovom uspehu.

Selektor Dragan Jović izjavio je da tekvondo kao svi sportovi u Srbiji ima podršku.

On je ukazao da se u proteklih nekoliko godina nagrade za osvojene medalje u rekordnom roku isplaćuju, što mnogo znači trenerima i takmičarima.

Dobili smo obećanja, koja će nam omogućiti da radimo još kvalitetnije i istrajnije, izjavio je Jović.

Za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju on se nada da će se kvalifikovati više od dva takmičara i da će biti osvojeno više medalja.

Uz uslove koje će nam omogućiti država za trening i znanje naših stručnjaka i kvalitet takmičara, imamao veliku šansu da u Tokiju napravimo bolji rezultat, nego dosad, zaključuio je selektor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari