Prijoviću prija Australija 1foto: Marko Djokovic/Starsportphoto

Nesuđeni centarfor Crvene zvezde izabrao Vestern junajted iz Melburna za 14. klub u svojoj karijeri.

Aleksandar Prijović ni ove sezone neće igrati u Evropi. Pre nekoliko meseci je raskinuo ugovor sa Al Itihadom i taj prevremeni odlazak iz Saudijske Arabije naplatio 11.000.000 evra, a sada je potpisao ugovor sa Vestern junajtedom i seli se u predgrađe Melburna.

– Vrlo sam srećan što sam došao u Australiju i jedva čekam da iskusim nove stvari u novoj zemlji i takmičarskom prvenstvu. Znam da ima mnogo kvaliteta u A ligi, mnogo dobrih fudbalera i mnogo dobrih timova, radujem se našim susretima. Uveren sam da mogu golovima da pomognem ekipi da pobeđuje i možda napadne neku titulu u budućnosti – objasnio je svoj izbor bivši srpski reprezentativac rođen u Švajcarskoj.

Istog 31-godišnjaka je htela i Crvena zvezda, toliko da je dugo čekala da dobije „čiste papire“ posle poslednjeg angažmana, a onda mu ponudila prejake uslove za naše prilike, da bi na kraju ostala neobavljena posla ovog leta, a generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić to objasnio „nadobudnim“ ponašanjem centarfora sa iskustvom igranja Lige šampiona i Lige Evrope.

Prijović je do sada promenio 13 klubova i nastupao u Engleskoj, Švajcarskoj, Turskoj, Grčkoj, Norveškoj, Poljskoj i Švedsko, a slavu je najviše stekao kao član poljske Legije i grčkog PAOK-a. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 13 mečeva i dao dva gola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari