Prioritet je završni turnir u Torinu: Đoković neće igrati u Beogradskoj areni 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Usred teniske sezone, zbog organizacionih problema s kojima se suočio Hihon, turniru u tom terminu (2-9. novembar) dodeljen je Beogradu.

Ljubitelji tenisa su se ponadali da će u Beogradskoj areni moći da gledaju i olimpijskog šampiona, ali Novak Đoković neće učestvovati, jer su njegovi ranije određeni planovi da igra na završnom turniru sezone u Torinu (10-17. novembar).

„Na žalost, ove godine neću igrati na tom turniru, ali nadam se da će ostali naši igrati, to je važno. Nadamo se i nekom zvučnijem imenu, iako je nezgodan termin, pred Torino, finiš sezone. Drago mi je što smo vratili turnir u Beograd. To je Đoletov projekat, on je to uradio od početka do kraja, sa svojim timom naravno. Rade dobar posao, to su pokazali i u Srbiji i u Banjaluci. Ove godine se ukazala prilika da se uzme licenca na dve godine. Ta licenca opet ne pripada nama, već turniru u Sankt Peterburgu, pa se taj turnir premestio u Tel Aviv, pa u Španiju. Drago mi je da imamo dve godine garantovano, Beograd se pokazao kao grad koji ima tenisku kulturu“, odao je drugi „reket“ sveta priznanje i svom bratu Đorđu, koji će biti direktor turnira.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari