Proglašeni najuspešniji sportisti, timovi i treneri godine 1Foto: Aleksandar Barda/Fonet

Olimpijski komitet Srbije večeras je dodelio nagrade za najuspešnije spotiste i sportiskinje, timove i trenere godine u Domu Narodne skupštine.

S zlatnom medaljom na Prvenstvu sveta u Republici Koreji, naša tekvondistkinja Milica Mandić, zaslužila je da ove godine, po drugi put, ponese titulu najuspešnije sportkistkinje Srbije.

Kada je reč o najuspešnijem sportisti, titula je pripala srpskom dvojcu, kajakašima Milenku Zoriću i Marku Tomićeviću koji su ove godine u avgustu postali svetski šampioni u češkim Račicama. Dok je za najuspešnijeg mladog sportistu izabrana odbojkašica Tijana Bogićević koja je na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji proglašena za najbolju odbojkašicu. Najuspešniji timovi bili su, ženski – odbojkaški, koji je osvojio ovogodišnje Evropsko prvenstvo, a kada je reč o muškom, titula je pripala vaterpolo reprezentaciji, kojima je ovo trinaesto priznanje za najuspešniji tim.
Posebna priznanja primili su džudista Nemanja Majdov koji je ove godine postao svetski šampion u kategoriji do 90 kilograma, rvač Viktor Nemeš, ovogodišnji svetski šampion u kategoriji do 75 kilograma i tekvondistkinja Vanja Stanković, koja je ove godine zabeležila sjajan uspeh, postavši seniorska šampionka sveta.

Titulu najuspešnijeg trenera ove godine poneo je upravo trener naših tekvondistkinja, Dragan Jović.
Takođe, posebna priznanja uručena su i trenerima LJubiši Majdovu, ocu i treneru našeg džudiste, Nemanje Majdova, treneru rvačkog kluba Proleter Vojislavu Trajkoviću u kojem trenira i naš rvač Viktor Nemeš i treneru naših kajakaša, Urošu Pavloviću.

Ove godine dodeljena je i po prvi put posebna nagrada Olimpijsko srce, koja je pripala našem proslavljenom košarkašu Vladimiru Cvetkoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari