Proglašeni najuspešniji timovi i pojedinci JSD Partizan u prethodnoj godini 1Foto: STARSPORT

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan proslavilo je 78. rođendan i tom prilikom izabralo najuspešnije timove i pojedince u protekloj godini.

Najuspešniji pojedinci su strelkinja Andrea Arsović u ženskoj i rvač Khetag Tsabolov u muškoj konkurenciji.

„Proslavu smo organizovali skromno, u krugu porodice, jer nas za dve godine očekuje jubilarni 80. rođendan koji ćemo proslaviti na Kalemegdanu. Mi smo, već, našli sponzore i idemo ka tome da naredne dve godine pravimo monografiju koja će biti izdata za osamdeseti rođendan. Tako da ćemo, i sledeće godine, kao i ove, slaviti u krugu porodice“, izjavio je predsednik JSD Partizan Ostoja Mijailović.

Najuspešnije ekipe su Veslački klub Partizan u ženskoj i Košarkaški klub Partizan u muškoj konkurenciji.

„Mogu da kažem da je osam klubova osvojilo devet trofeja, šest državnih i regionalnih prvenstava i tri kupa. Dosta bolji rezultat od prethodne sezone i čestitam svim klubovima koji su se izborili za vrednih devet trofeja našem sportskom društvu“, dodao je Mijailović.

U juniorskoj konkurenciji, ponovo je Veslački klub osvojio priznanje u ženskoj konkurenciji, dok je najbolja juniorska muška ekipa bila Teniski klub Partizan.

„Ovom prilikom bih se zahvalio svim predsednicima klubova, koji su obezbedili budžete i zahvalio bih se svim sponzorima koji su pomogli. Ono što je moja želja sledeće godine, je da osvojimo najmanje 15 trofeja, a kad dođe 80 godina, da možemo da proslavimo i više od toga“, rekao je Mijailović.

Najuspešniji pionir je Mateja Aleksić iz Atletskog kluba Partizan, dok je najuspešnija pionirka Jelisaveta Pejčić iz Biciklističkog kluba Partizan.

„Ono što je jako važno napomenuti, je da se ovde nalazi većina klubova iz crno bele porodice. Ono što mi je jako krivo i mislim da će se uskoro rešiti ta kriza u Fudbalskom klubu Partizan, po informacijama koje imam“, izjavio je predsednik Partizana.

Za najuspešnijeg trenera, proglašen je Željko Obradović koji je predvodio crno-bele košarkaše do titule šampiona ABA lige i četvrtfinala Evrolige.

„Nedostaje nam najveći klub od svih klubova ovde, koji bi trebalo da bude nosilac svih ovih projekata i da pomaže svim ostalim klubovima, ali se nadam da će se do Nove godine rešiti i taj problem. Mi moramo da sačuvamo taj klub“, zaključio je Mijailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari