Promena koja iz korena menja ABA ligu: Dubai ušao u regionalnu košarku, debituje protiv juniora Crvene zvezde 1Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Projekat ulaska seniorske ekipe iz Dubaija ipak još uvek daleko od realizacije.

Španski Enstetando je prvi obznanio da bi Dubai mogao da postane integralni deo ABA lige. Milija Vojinović, prvi operativac regionalnog takmičenja, kasnije je potvrdio da se razgovara na postojeću temu, ali je danas prvi put otkriveno i da je nešto urađeno u konrektnom smislu.

Na sajtu ABA lige objavljen je kalendar takmičenja za juniorsku ligu, a njen deo biće i ekipa iz Dubaija.

Naime, klub iz najpoznatijeg grada Ujedinjenih Arapskih Emirata nadmetaće se sa vršnjacima do 19 godina a debi će imati na prvom ovosezonskom turniru od 21. do 23. novembra.

Tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je uvršten u raspored i u prvom kolu bi trebalo da se sastane sa juniorima Crvene zvezde, dok bi grupu trebalo da deli i sa omladincima Studentskog Centra i Borca.

Na turniru će učestvovati još U19 ekipe Mege, Cedevite Junior, Zadra, Krke, Vojvodine, Splita, Cibone, Partizana, Cedevite Olimpije i Igokee.

Ipak, ulazak juniorske ekipe samo je mali korak do toga da seniori postanu integralni deo ABA i Evrolige. Dubai trenutno nema seniorsku ekipu i veliko je pitanje da li će i kada biti spreman da postane član najkvalitetnijeg regionalnog i evropskog klupskog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari