Prosinečki: Ujednačena grupa, možemo do vrha 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Crna Gora će u B diviziji Lige nacija igrati u grupi sa selekcijama Islanda, Velsa i Turske, a selektor Robert Prosinečki je naglasio da je zadovoljan epilogom žreba.

Prvo mesto donosi plasman u A diviziju, drugo, baraž za A diviziju, treće baraž za opstanak u B diviziji, a četvrto ispadanje u C diviziju. Pored toga, prvo mesto, eventualno i drugo, mogli bi da donesu mesto u baraž mečevima za Svetsko prvenstvo.

„Zanimljiva grupa, verujem da možemo da igramo sa svim reprezentacijama. Sve ekipe su po meri, dobre, nijedna utakmica neće biti laka, nema tu velikog favorita, možda Turci koji napreduju i igraju jako dobro u poslednje vreme“, rekao je Prosinečki, pa nastavio:

„Cilj je da se borimo sa svakom selekcijom i da pokušamo da napravimo što bolji rezultat. Znamo da je Liga nacija važna, jer kroz nju možemo do velikog takmičenja. Biće jako zanimljivo, imamo svoje šanse u grupi i možemo da stignemo do samog vrha”.

Pre utakmica u Ligi nacija, Crna Gora će odigrati četiri kontrolna meča, a rivali će biti selekcije Belgije, Gruzije, Severne Makedonije i Belorusije, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari