Protest roditelja uhapšenih navijača u Novom Pazaru 1Foto: S. Novosel

Ispred Višeg suda, u Novom Pazaru, danas, okupilo se pedesetak građana, među kojima su bili i roditelji uhapšenih navijača, da protestuju zbog određenog pritvora jedanaestorici momaka zbog nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi i napada na službeno lice.

Na transparentima koje su nosili pisalo je „Dajte nam pravdu“, „Pravda za nevinu decu“, „Ne braniš državu zatvaranjem nevinih“ i „Poštujte ljudska prava“.

Bisera Biševac, majka jednog od uhapšenih mladića, pozvala je sve društvene aktere „da upotrebe svoj autoritet i da sva nevina deca, već noćas izađu iz pritvora“, jer roditelji nisu pristalice nikakvog nasilja ni nad policijom, ni nad njihovom decom.

Veruje da je većina tih momaka „možda izmanipulisana i da nisu u svemu ovome, iako su nekim svojim postupcima prekršili neke mere. Ne mogu se nazvati huliganima, ne mrze ovaj grad, ovu državu, ovu policiju“.

Poručila je da se nada da će „nam ova država biti majka, a ne maćeha, da se ovo više nikada neće ponoviti i da naša deca neće dozvoliti da budu izmanipulisana i da vladaju njima“.

Učesnici protesta prošetali su i do Policijske uprave u ovom gradu.

Novopazarsko Više tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv 11 navijača (10 iz Novog Pazara i 1 iz Sjenice) zbog nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi i napada na službeno lice.

Viši sud je svima odredio pritvor do 30 dana.

Pritvor je određen A. H, iz Novog Pazara, koji je u istrazi označen kao kolovođa. Njemu preti strožija kazna, od 3 do 12 godina zatvora zbog nasilničkog ponašanja i od 3 do 10 godina zbog napada na policiju.

Zbog grupnog nasilničkog ponašanja i pojedinačnog napada na policajce u pritvoru su S.L, S.B, U. N, J.P, M.D, B.M, S.K, K.T. i F.F. iz Novog Pazara i R.D. iz Sjenice, prete im kazne od dve do pet godina za nasilničko ponašanje i od tri do 10 godina zatvora za napad na policiju.

Uhapšeni su u ponedeljak uveče, nakon završetka fudbalske utakmice između Novog Pazara i Partizana.

Oni su policajce, koji su u kordonima obezbeđivali Gradski stadion, gađali drvenim palicama, kamenjem, ciglama i pirotehničkim sredstvima.

U neredima su četiri policajca zadobila lakše telesne povrede i oštećeno je nekoliko automobila u neposrednoj blizini stadiona.

Derbi 12.kola Superlige igran je bez prisustva publike, jer je Disciplinska komicsija FSS kaznila novopazrski klub za dve utakmice igranja bez publike.

Namera navijača bila je da prekinu utakmicu, jer su nezadovoljni disciplinskom kaznom, a policija ih je u tome sprečila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari