Protiv mašine ni Jokić ne pomaže 1Foto: FoNet/AP-VORIORS-NAGETS

Golden Stejt je u verovatno najboljoj partiji od početka NBA sezona deklasirao u gostima Denver sa 142:111.

Voriorsi su od prvog do poslednjeg minuta imali vođstvo, pa je trener Nagetsa u drugom poluvremenu odlučio da što više rotira prvotimce kako bi najbolji igrači ostali sveži za naredne duele.

Nikola Jokić je imao solidan učinak od 17 poena, osam asistencija i četiri skoka. Srpski centar proveo je na terenu ukupno samo 23 minuta pošto je na startu meča napravio tri brza faula. Ni dobra igra Jokića nije mogla da zaustavi izuzetno raspoložene Kevina Durenta, Kleja Tompsona i Stefa Karija. Ovaj trio je samo u prvoj četvrtini pogodio 10 trojki i ubacio neverovatan 51 poen. Već u 12. minutu Golden Stejt je imao prednost od 13 poena i od tog trenutka samo je podizao razliku, dok je navijačima Denvera jedino preostalo da sačekaju kraj ne bi li videli koliko je zapravo njihov tim inferioran u odnosu na aktuelnog NBA šampiona.

– Pogodili su dosta šuteva, igraju na visokom nivou. Jednostavno su nas nadigrali. Naravno, kada primite 51 poen to je nedostatak discipline, truda, svega. Imali smo i dobrih odabranih postavki ali su oni pogađali teške šuteve. Zbog toga su uzastopni šampioni – rekao je Jokić posle meča.

Centar Nagetsa je potom citirao poznatog američkog glumca, vlasnika dva Oskara, Denzela Vašingtona.

– Moramo da učimo od njih. Denzel je rekao da kada podbaciš, moraš da podbaciš mnogo. To je prava reč. Tada počneš da misliš šta treba da uradiš da bi dostigao njihov visok nivo. Mi nismo loš tim, utakmica se jednostavno dogodila. Ovaj neuspeh će nas naterati da razmislimo šta da uradimo da dođemo taj nivo – dodao je Jokić.

Uz Jokića, jedine svetle tačke u Nagetsima bili su DŽamal Marij sa 21. i Malik Bizli sa 22 poena. Doduše, Bizli je većinu svojih poena ubacio u drugom poluvremenu, kada je pobednik već bio poznat, a konačan ishod je ostao jedina nedoumica. Pomenuti trio Golden Stejta zajedno je ubacio 89 poena. Kari i Tompson su meč okončali sa učinkom od 31 poena. Kevin Durent je ubacio 27 poena, uz šest asistencija. Ovom pobedom Voriorsi su zauzeli prvo mesto na Zapadu sa 30 pobeda i 14 poraza. Denver je odmah ispod njih sa jednom pobedom manje, ali posle ove utakmice sa problemom više jer deluje da će teško biti zaustavljen Golden Stejt koji je u poslednje četiri godine tri puta osvajao šampionski prsten.

Iako je postigao preko 140 poena, Golden Stejt nije bio najefikasniji tim kola. Filedelfija je rezultatom 149:108 nokautirala Minesotu. DŽoel Embid je upisao 31 poen i 11 skokova i najzaslužniji je za ovako ubedljiv trijumf File. Atlanta je kao autsajder iznenadila Oklahomu (142:126) uz 24 poena i 11 asistencija Trea Janga. Zanimljivo je da se još 1984. godine nije dogodilo u NBA ligi da tri kluba u istom danu postignu preko 140 poena. Poslednji put je to bilo 7. januara 1984. kada je Golden Stejt ubacio 154, Denver 141, a NJujork 140 poena.

Erdogan traži izručenje Kantera

Tursko tužilaštvo zatražilo je SAD da im izruče košarkaša NJujork Niksa Enesa Kantera. U zahtevu se napominje da je Kanter povezan sa sveštenikom Fetaluhom Gulenom koga Ankara krivi za pokušaj državnog udara iz 2016. godine, kao i da se košarkaš tereti za članstvo u „oružanoj terorističkoj grupi“. Kanter godinama unazad nije propuštao priliku da prilikom davanja izjava za medije napomene da se ne slaže sa apsolutističkom politikom predsednika turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Rezultati

Indijana – Finiks 131:97

Filadelfija – Minesota 149:107

Atlanta – Oklahoma 142:126

Milvoki – Majami 124:86

Denver- Golden Stejt Voriors 111:142

LA Lejkers – Čikago 107:100

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari