Protiv "svetaca" na gol manje 1Foto: STARSPORT

Igrači Crvene zvezde tvrde da su spremni da zaustave Nejmara i ostale zvezde Pari Sen Žermena u drugom kolu Lige šampiona (18.55, RTS).

Međutim, možda Nejmar, Mbape i Kavani neće ni istrčati na teren „Parka prinčeva“, pošto je trener Tomas Tuhel po tvrdnji francuskih medija uveren da poraz od Liverpula u prvom kolu može da protiv šampiona Srbije nadoknadi kombinovani sastav.

Međutim, glavni problem Crvene zvezde dan uoči meča nije bio dilema oko sastava rivala već to što Ričmond Boaći zbog povrede nije mogao da otputuje u Pariz. Napadač koji je od povratka na stadion „Rajko Mitić“ postigao tri gola na tri utakmice jedini je uz Marka Marina pokazao na meču protiv Napolija da može da bude opasnost po protivnički gol. Međutim, čak i kad bi fudbaler iz Gane mogao da igra protiv „svetaca“, poslednja tri evropska meča pokazala su da trener Vladan Milojević nema druge opcije osim da igra na gol manje, odnosno da njegova ekipa uradi sve što može da sačuva svoj gol, a protivnički da napadne samo ako joj se kojim slučajem ukaže neočekivana šansa. Zato se unapred zna da će najveći teret na terenu pasti na leđa odbrane, koji će morati da postave bedem ispred gola Milana Borjana. Zbog toga ne iznenađuje što igrači Zvezde uoči večerašnjeg meča priželjkuju da prvenstveno ne prime gol.

– Bilo bi lepo da ne primimo gol u Parizu, ali biće teško. PSŽ je posebna ekipa, uradićemo sve što možemo da sačuvamo našu mrežu. Mislim da će igrati Nejmar, Kavani i Mbape. Svi su jednako opasni i na odličnom nivou. Imaju odličnu ekipu u kojoj su svi reprezentativci svojih zemalja – rekao je Miloš Degenek.

NJegov kolega iz odbrane Filip Stojković hrabrio se pred večerašnji meč činjenicom da Zvezda osam meseci ne zna za poraz.

– Naš učinak pokazuje da se kao ekipa svi odlično branimo. Cela ekipa igra odličnu, timski organizovanu odbranu i to je ključ dobrih rezultata. Moramo da shvatimo da kada se takmičimo sa najboljima potrebno je da postoji balans defanzive i ofanzive, a mislim da smo ga mi postigli i verujem da ćemo se kroz određene akcije i tranzicije odlično pokazati u defanzivi i ugroziti mrežu Parižana. Nećemo smetnuti s uma da mi nemamo poraz već osam meseci – naglasio je Stojković.

Po rečima veziste Gorana Čaušića, crveno-beli će svoju šansu u Parizu čekati iz kontra napada.

– Za mene je ovo ostvarenje sna, sa svojim voljenim klubom igram Ligu šampiona. Zaista je lep osećaj i radujem se svakoj novoj utakmici u najjačem evropskom takmičenju. Svi nas pitaju kako igrati protiv Pari Sen Žermena. Sigurno neće biti lako, imaju odlične igrače, ali moramo da uđemo jako i u utakmicu. Kompaktnom i agresivnom igrom možemo da dođemo do povoljnog rezultata. Iz kontri ćemo tražiti svoju šansu. Lepota fudbala je u tome što se rezultat nikad ne zna unapred – zaključio je Čaušić.

Trener PSŽ-a može da računa na sve osim povređenog defanzivca Danija Alveša i suspendovanog golmana Đanluiđija Bufona, a večeras ostaje da se vidi da li će najveće zvezde biti od prvog minuta na terenu ili na klupi.

Kladionice ne sumnjaju

Crvena zvezda po kladionicama nikada nije imala manje šansi nego protiv PSŽ-a. Kvota da će pobediti francuski tim je 1,08 dok je kvota za pobedu Zvezde u većini kladionica 35,0. Po kladionicama je i nerešeno misaona imenica za crveno-bele, pa je tako kvota na takozvani iks 12,0.

Ančeloti: Moramo da pobedimo Liverpul

Napoli posle remija protiv Crvene zvezde nema drugi izbor osim da večeras na svom stadionu pobedi Liverpul.

– Matematika je jasna, moramo da pobedimo Liverpul. U suprotnom ćemo sebi umanjiti šanse za jedno od prva dva mesta koja vode dalje. Poraz od Juventusa prošlog vikenda nije poremetio ekipu. Nije sramota izgubiti od Juventusa u Torinu. Sada je jedino bitno da pred našim navijačima pružimo dobru igru protiv Liverpula – rekao je Ančeloti.

Grupa C

1. Liverpul 1 1 0 0 3:2 3

2. Crvena zvezda 1 0 1 0 0:0 1

3. Napoli 1 0 1 0 0:0 1

4. PSŽ 1 0 0 1 2:3 0

1. kolo

Crvena zvezda – Napoli 0:0

Liverpul – PSŽ 3:2

2. kolo

PSŽ – Crvena zvezda 18.55

Napoli – Liverpul 21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari