Cilj koji su odbojkaši pre par dana ostvarili, sada je pred odbojkašicama Srbije. Da bi ponovile uspeh svojih kolega i obezbedile mesto u na Olimpijskim igrama, izabranice Zorana Terzića takođe moraju da osvoje kvalifikacioni turnir. U nemačkom Haleu vicešampionke Evrope igraće u grupi A sa Rumunijom, Hrvatskom i Rusijom, a prva prepreka ka Pekingu dolazi u vidu današnjeg (20.

Cilj koji su odbojkaši pre par dana ostvarili, sada je pred odbojkašicama Srbije. Da bi ponovile uspeh svojih kolega i obezbedile mesto u na Olimpijskim igrama, izabranice Zorana Terzića takođe moraju da osvoje kvalifikacioni turnir. U nemačkom Haleu vicešampionke Evrope igraće u grupi A sa Rumunijom, Hrvatskom i Rusijom, a prva prepreka ka Pekingu dolazi u vidu današnjeg (20.00) meča protiv selekcije naših istočnih suseda.
– Rumunije je došla u kompletnom sastavu, ali uprkos tome ne bi trebale da nam zadaju previše problema. Bez svake sumnje, najteži protivnik u grupi i za plasman u Peking biće Rusija. To je skup vrhunskih igračica, koje sa klupe predvodi Đovani Kaprara. Hrvatice imaju dosta problema u Savezu, a uz to će biti i ne kompletne. Protiv njih pobeda takođe ne sme da bude dovedena u pitanje – objasnio je selektor Srbije Zoran Terzić.
Dobri rezultati u prethodnom periodu daju za pravo našem timu da se nada uspehu u Haleu.
– Naše ambicije se nisu promenile. Medalje koje smo osvojili nas u neku ruku obavezuju da i dalje stremimo ka najvišem cilju. Tako je ovoga puta u Heleu – napominje Terzić.
U odnosu na sastav koji igrao na Svetskom Kupu u Japanu nova imena su srednji bloker Aleksandra Avramović, primač servisa Sanja Malagurski, a naša ekipa ovoga puta biće jača i za Ivanu Đerisilo.
– Sanja je dete koja je svojim radom zaslužila da bude na spisku. Na nju treba računati i u narednom periodu i smatram da je jedan od najvećih talenata na toj poziciji koji imamo – objasnio je Terzić.
Vizu za Peking na turniru u Haleu pokušaće da izbori sledećih 12 igračica: tehničari – Maja Ognjenović i Maja Simanić, korektori – Ivana Đerisilo – Stanković i Jovana Brakočević, blokeri – Vesna Čitaković – Đurišić, Aleksandra Avramović i Stefana Veljković, primači – Jelena Nikolić, Brižitka Molnar, Jovana Vesović i Sanja Malagurski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari