Prve impresije Đokovića posle plasmana u sedmo finale Rolan Garosa: Čestitam Karlosu na borbi do kraja meča, fantastičan je igrač 1foto EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povreda Karlosa Alkaraza u drugom gemu trećeg seta, pretvorila je spektakularan meč u „jednosmernu ulicu“ iz koje je Novak Đoković izašao pravo u sedmo finale na Rolan Garosu.

Nema sumnje da bi duel dvojice fantastičnih tenisera bio neponovljiv da kojim slučajem telo 20-godišnjeg Španca nije počelo da pokazuje jasne znake slabosti na startu trećeg seta.

Snažan grč koji je zahvatio list desne noge toliko je bio bolan da do kraja meča, uprkos velikim naporima Alkaraza i njegovog medicinskog tima, nije uspeo da se oporavi.

Statistički ilustrativno, do povrede, Alkaraz je u proseku, kod poena, pretrčavao 20 metara, a nakon nje, tek 11.

Uprkos tome, nije hteo da preda duel, već je časno odigrao do kraja, iako svestan da više ne može da isparira Đokoviću.

– Prvo moram da kažem da Karlos nije imao sreće. Na ovom nivou ne želite takve stvari, grčeve i probleme u završnici grend slema. Na mreži sam mu rekao da je fantastičan igrač i da će sigurno u budućnosti osvojiti turnir. Bilo mu je teško da odluči da li da preda ili ne i čestitam mu na borbi do kraja. Ni ja se nisam osećao sveže na kraju drugog seta. Onda je on dobio grčeve i od tada je bio potpuno drugi meč. Video sam da se muči, trudio sam se da ne razmišljam o tome i nadam se da će brzo da se vrati na teren – odao je Đoković priznanje najperspektivnijem teniseru današnjice.

Novak je priznao da je već u drugom setu osetio pad energije i zamor u telu.

– Nije lako zadržati taj intenzitet, igrao sam odlično set i po, pa je on bio bolji u završnici i završio set. Znao sam da moram da udaram lopticu ranije, da on udara snažno, bilo je iscrpljujuće. Srećan sam što sam opet u finalu.

Iako je praktično nadomak istorijskog rezultata, Đokoviću je maksimalan fokus na nedeljno finale.

– Da to je tačno, ništa nije gotovo, ima još jedan meč, živim svoj san, volim da iteam na Rolan Garosu i srećan sam zbog finala, nadam se da ću pokazati dobru igru i da ću pobediti u nedelju.

Ukoliko osvoji titulu, Đoković će postati najtrofejniji teniser u istoriji ovog sporta sa 23 grend slem titule. Prestigao bi Rafaela Nadala, a ujedno bi postao i jedini igrač koji je najmanje po tri puta podizao pehar na sva četiri grend slema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari