Prvenstvo Srbije u streljaštvu: Kragujevčanima i Užičanima po pet zlatnih medalja 1Foto: SSS

Sezona nacionalnih takmičenja standardnim vazdušnim oružjem završena je sinoć Prvenstvom Srbije u B programu (kadetska i mlađejuniorska kategorija), održanim u Sali SD Crvena zvezda u Beogradu.

Najviše uspeha imale su nade kragujevačkog „Čika Mate“ i užičkog „Alekse Dejovića“.

Kako se navodi u saopštenju Streljačkog saveza Srbije, oba kluba su osvojila po pet zlatnih medalja, a junakinje takmičenja bile su Teodora Vukojević („Čika Mata“) i Dijana Janković („Aleksa Dejović“), koje su osvojile po dve titule šampiona države.

Strelci kragujevačkog „Čika Mate“ dominirali su u takmičenju puškom. Kao i nedavno na finalu Kupa Srbije, kragujevčanka Teodora Vukojević je pobedila i u kadetskoj i u konkurenciji mlađih juniorki i kadetkinja. Njen klupski drug iz „Čika Mate“ Marko Ivanović se okitio titulom u takmičenju mlađih juniora. „Čika Mata“ je osvojio ekipne titule u konkurenciji kadetkinja i mlađih juniorki, dok je najuspešniji tim u takmičenju mlađih juniora imala inđijska Mladost, a isti klub je pobedio i u ekipnom nadmetanju kadeta. Pojedinačno najuspešniji kadet bio je Đorđe Savić (Oko sokolovo).

Riznica užičkog „Alekse Dejovića“ obogaćena je sa pet zlatnih medalja u takmičenju pištoljem. Najzaslužnija za ovaj bilans je Dijana Janković, koja pobedila u kadetskoj konkurenciji, a potom u finalu za mlađe juniorke, najuzdbuljivijem finalu dana, trijumfovala ispred Jovane Todorović (Novi Beograd – Ušće), u raspucavanju. „Aleksa Dejović“ je osvojio oba ekipna zlata u ženskoj konkurenciji. Petu titulu Užičanima doneo je Nemanja Mitrović, koji je bio najbolji u takmičenju mlađih juniora. Kod kadeta je trijumfovao Dušan Bojić iz Smedereva i poveo svoj tim ka trijumfu u ekipnoj konkurenciji. Prvo mesto u ekipnom takmičenju mlađih juniora osvojio je Policajac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari