Prvi trening Vladana Matića u šabačkoj Metaloplasika Eliksir 1Foto: RK Metaloplastika Eliksir facebook

Rukometni klub Metaloplastika Eliksir startovao je sa pripremama za novu takmičarsku sezonu na čelu sa novim trenerom, nekadašnjim reprezentativacem Jugoslavije i selektorom Srbije Vladanom Matićem.

Posle 29 godina, rođeni Šapčanin Vladan Matić, vratio se u svoj grad, gde će ove sezone predvoditi ekipu Metaloplastika Eliksir.

„Želeo sam više vremena da budem uz oca i brata koji ima porodicu i to je negde i prevagnulo u mojoj odluci da dođem u Šabac. Metaloplastika je prošle godine osvojila Kup Srbije i to je veliki uspeh, jer ovo je grad koji je čuven po rukometu, i gde su zabeleženi najlepši trenuci u istoriji Jugoslovenskog i Srpskog rukometa“, rekao je Matić.

Istako je da ekipa, za sada, nije pretrpela velike izmene, kao i da je došlo do promene na poziciji srednjeg beka.

„Doveli smo crnogorskog igrača Božu Simića, koji je došao iz slovenačke Ribnice, Savo Mešter je otišao, ostali deo prve ekipe ostao je na okupu. Videćemo u toku sezone da li ćemo morati još nešto da menjamo“, rekao je on.

Istakao je da će igračima pokušati da prenese deo svog petnaestogodišnjeg iskustva koje je ima u radu u Ligi šampona i Ligi Evrpe sa klubovima iz Mađarske i Slovenije.

„Pokušaćemo da unapredimo igru što se tiče taktičkih detalja. Polako ćemo se upoznavati, od današnjeg treninga preko pripremnih utamkimca, da vidimo dokle možemo zajedno da stignemo“, rekao je Matić.

Prijateljski mečevi i turniri planirani su za polovinu avgusta, kada će se igrati pripremna utakmica sa ekipom „Loznice“ u Loznici, posle čega slede turniri u Temišvaru i Visokom, a meč sa Slobodom iz Tuzle, biće odigran na domaćem terenu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari