Fudbaler Crvene zvezde Mihailo Ristić najtraženiji je prvotimac iz redova jesenjeg šampiona Super lige.

Gotovo svakodnevna licitacija sa imenima budućeg kluba mladog reprezentativca Srbije poslednjih dana je svrstala izraelski Makabi kao glavnog pretendenta za Ristićev angažman. Milionske cifre koje same po sebi privlače pažnju i sporni procenti o koje teži da profitira treća strana trenutno nisu u mislima momka rodom iz Ugljevika. Fudbaler prepoznatljiv po snažnom udarcu levom nogom usmeren je na doček Nove godine u glavnom gradu Austrije i predstojeće praznike nakon kojih će i razmišljanja o mogućem transferu dobiti primat.

Vezista iz uspešne klase „1995“ Zvezdinih fudbalera iznenađeno reaguje na priče o najnovijoj ponudi izraelskog velikana u vrednosti od 2.500.000 evra, a o najnovijim informacijama o prenošenju dela ekonomskih prava iz ugovora na treća lica još manje zna.

– Ne opterećujem se mnogo transferom u Makabi. Sa društvom putujem u Beč za Novu godinu i u ovom momentu je najbitnije da se dobro odmorim i provedem predstojeće praznike. Ne čitam novine niti pridajem veliki značaj natpisima u medijima, a i prvi put čujem za spomenute procente u svom ugovoru – izjavio je Ristić u razgovoru za Danas.

Igrač koga su povrede sputale u polusezoni iza nas demantovao je ranije natpise da mu je odlazak u Španiju prioritet u odnosu na Makabi.

– Za moj fudbalski napredak ništa manji značaj ne bi bio odlazak u Izrael ili Španiju. Smatram da bih mnogo toga naučio u obe ekipe i stoga mislim da su preterane priče o mom isključivom interesovanju za odlazak na Zapad. To uopšte nije tačno – izričit je bio Ristić.

 

Osvrćući se na učinjeno u 2016. momak koji je pre dve i po godine dobio šansu u prvom timu pod vođstvom Nenada Lalatovića ima podeljeno mišljenje.

– Povrede su sastavni deo fudbala i sa tim moram da se nosim. U prethodnih 12 meseci bilo je i dobrih i loših stvari za mene. Uvek može bolje od ostvarenog. Prvu polovinu godine je obeležilo osvajanje titule, ali je završnih šest meseci bio manje slavno zbog rane eliminacije iz Evrope. Nakon svega što se izdešavalo mogu da kažem da je osvajanje jesenje titule veliki uspeh – obrazložio je Ristić.

Mladi fudbaler nije siguran šta će se desiti pre devetog januara kada je planirana prozivka na stadionu Crvene zvezde.

– U fudbalu se stvari brzo menjaju. Iako je ostalo još samo deset dana do prozivke ništa sa sigurnošću ne mogu da tvrdim, ali u ovom trenutku velike su šanse da se devetog pojavim na „Marakani“ – zaključio je Ristić razgovor.

Ako treba igraću špica

– Ako šef misli da sam korisniji na levom beku nego u veznom redu, moje je da se saglasim s njim i odigram najbolje što mogu na toj poziciji. Opet, ako me vidi na levom krilu, nije problem. Tu sam da ispunim svaki zahtev, pa makar igrao i u napadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari