Prvo Durent, pa Kari 1Foto: FoNet AP

Golden Stejt ubedljivo je nadigrao Klivlend u prvoj finalnoj utakmici NBA plej-ofa pametno iskoristivši sve boljke u odbrani aktuelnog šampiona.

Kavsi su držali kakav-takav priključak sve do treće četvrtine kada su Voriorsi preko Stefa Karija, koji je ubacio četiri trojke, i Kevina Duranta, koji je utakmicu završio kao najefikasniji igrač sa 38 koševa, napravili prednost od 21 poena.

Prošlogodišnji šampion nije imao adekvatan odgovor na timsku igra Golden Stejta, koji je ukupno upisao 26 asistencija uz samo četiri izgubljene lopte tokom tri deonice, dok su Kavsi prodali dvadeset lopti među kojima je bilo i osam Džejmsovih. Poučen dosadašnjim počecima finalne serije Lebron, koji je izgubio svih šest prethodnih prvih finalnih utakmica, kazao je da veruje da će njegov tim biti bolji u nastavku nadmetanja.

– Napravili smo dosta grešaka. Nema više šta da se doda. Znamo da možemo mnogo bolje da igramo. Nismo igrali onako kako možemo. Oni su jak napadački tim. Mogu da pogode sa distance i pod košem. Sve što rade rade izuzetno, čak i sjajno – kazao je Džejms, koji je utakmicu završio sa 28 koševa i 15 skokova.

I trener Kavsa Tajron Lu veruje da ono što je njegov tim prikazao u prvoj utakmici nije pravi odraz kvaliteta.

– Znam da ćemo igrati bolje. Nismo dovoljno šutirali a njih je teško čuvati kada su u tranziciji- rekao je Lu.

Među Voriorsima najbolji je bio Kevin Durant, koji je sa 38 koševa postao tek četvrti igrač u istoriji NBA koji je imao preko 25 poena u prvih šest finalnih utakmica.

– Teško je pobediti kada Kevin tako igra – 38 (koševa), osam (asistencija), osam (skokova) i nijedna izgubljena lopta? Stvarno nas je teško pobediti kada je on na tom nivou. U napadu smo ga tražili, davali mu lopte, saigrači su ga čuvali. Bio je sjajan večeras i ništa manje ne očekujem od njega u narednim utakmicama – kazao je Drejmond Grin o Durantu.

Bivši igrač Oklahome čiji je prelazak u Golden Stejt ove sezone izazvao najveću prašinu skromno je govorio o svojoj igri.

– Dobar sam onoliko koliko su dobri moji saigrači. Stef, Klaj, Drejmond, Zaza i ostali, svi mi dopunjujemo jedni druge, i pokušavamo da olakšamo utakmicu jedni drugima. A ja mogu da uđem u tranziciju zato što oni prethodno dobro odigraju u odbrani I skoku – kazao je Durant.

Pored Duranta među Voriorsima najbolji su bili Stef Kari sa 28 poena, deset asistencija i šest skokova i Grin sa devet poena i 11 skokova, dok se na drugoj strani uz Džejmsa polovično istakao Kajri Irving sa 24 koša.

Raspored utakmica NBA finala:

Golden Stejt – Klivlend 113:91

5. jun 02:00 Golden Stejt – Klivlend

8. jun 03:00 Klivlend – Golden Stejt

10. jun 03:00 Klivlend – Golden Stejt

*13. jun 03:00 Golden Stejt – Klivlend

*16. jun 03:00 Klivlend – Golden Stejt

*19. jun 03:00 Golden Stejt – Klivlend

*ako bude bilo potrebno

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari